A AJUNS ÎN EUROPA! Două cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate în Franța

270
A AJUNS ÎN EUROPA! Două cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate în Franța - ddd-1579902793.jpg

Articole recomandate

Două cazuri de infectare cu noul coronavirus chinez au fost confirmate în Franța, primele din Europa, a anunțat vineri seară ministrul francez al sănătății, Agnes Buzyn, notează AFP, potrivit Agerpres.

Primul caz se referă la un pacient internat într-un spital din Bordeaux (sud-vest), iar al doilea la Paris, a precizat ministrul în cursul unui briefing de presă la Ministerul Sănătății, dând asigurări că autoritățile vor depune toate eforturile pentru "a limita" propagarea virusului. Cei doi pacienți spitalizați, care s-au întors recent din vizite efectuate în China, au fost plasați în izolare.

"Suntem pe cale de a reconstitui istoricul acestor pacienți pozitivi pentru a contacta persoanele cu care s-au intersectat", a explicat ministrul, subliniind că perioada de incubație este probabil "în jur de șapte zile, între două și 12 zile". "Avem astăzi primele cazuri europene, posibil pentru că am pus la punct testul foarte rapid și suntem capabili să le identificăm", a adăugat ministrul francez al sănătății.

Bilanțul oficial al maladiei declanșate de acest coronavirus apărut în decembrie într-o piață de produse agroalimentare din Wuhan, oraș din centrul Chinei, s-a înrăutățit vineri, cu 26 de morți. Noul coronavirus aparține aceleiași familii de virusuri care a provocat Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), responsabil pentru moartea a 800 de persoane la nivel mondial, în pandemia din 2002-2003, care a debutat tot în China.

În momentul de față, cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în China, Japonia, Coreea de Sud, Filipine, Vietnam, Taiwan, Thailanda, Arabia Saudită, Singapore, Statele Unite, precum și în teritoriile chineze Hong Kong și Macao.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.431 secunde