5.700 de seifuri bancare, găsite în zona devastată de cutremur în Japonia

418
5.700 de seifuri bancare, găsite în zona devastată de cutremur în Japonia - fukushima-1313597533.jpg

Articole recomandate

În jur de 5.700 de seifuri bancare cu bani și documente de valoare au fost găsite de poliție și civili în zona devastată de cutremurul și tsunamiul de la 11 martie în nord-estul arhipelagului nipon, potrivit presei japoneze, citată de Agerpres.

Astfel, 2,37 miliarde de yeni (aproximativ 32 milioane de dolari) au putut fi recuperate din aceste seifuri, iar 96% din această sumă a putut fi returnată deponenților, apartenența restului de fonduri urmând să fie precizată.

Cele mai multe case de bani au fost recuperate în prefecturile cele mai afectate de tsunami Miyagi și Iwate.

"Descoperirea" cea mai importantă a fost făcută în orașul de coastă Ishinomaki, aproape complet distrus de catastrofa de la 11 martie. Într-un seif luat de ape, poliția a găsit 99 milioane de yeni (circa 1,3 milioane de dolari), ce au fost deja returnate unei companii private căreia îi aparțineau.

Au fost găsite atât de multe case de bani încât în multe secții de poliție din regiune nu există practic spații libere, multe dintre seifuri fiind depozitate în garaje și clădiri auxiliare, astfel încât autoritățile nipone au permis poliției, prin respectarea unor proceduri stricte, deschiderea seifurilor găsite pentru depistarea cât mai rapidă a proprietarilor și urgentarea returnării bunurilor salvate.

În plus, poliția, dar și persoane particulare au descoperit în zona de dezastru un număr mare de portofele, poșete și genți din care au putut fi recuperate în jur de 1,3 miliarde de yeni (peste 17,5 milioane de dolari). Mai mult din 90 la sută din proprietarii acestora au fost identificați, astfel încât ei și-au putut recupera fondurile.

În același timp, presa japoneză semnalează și cazuri de jaf al bunurilor rămase fără stăpân: circa 56 de ATM-uri din incinta unor clădiri prăbușite au fost sparte, din care hoții au sustras 684 milioane de yeni (aproximativ 9 milioane de dolari). Poliția a raportat și 170 de cazuri de jaf din case particulare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1347 secunde