30 de talibani au murit într-o explozie în timpul unui curs despre fabricarea bombelor

805
30 de talibani au murit într-o explozie în timpul unui curs despre fabricarea bombelor - talibani-1613556349.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 30 de militanți talibani au murit în Afganistan, după o explozie petrecută în timpul unui curs despre fabricarea bombelor și dispozitivelor explozive improvizate, informează New Zealand Herald, care citează o sursă locală.


Potrivit agenției afgane Khaama Press, care citează un comunicat al armatei afgane, luptătorii au murit după ce dispozitivele explozive improvizate pe care învățau să le construiască au explodat într-o moschee.


Explozia s-a produs sâmbătă dimineață în satul Qultaq, districtul Dowlatabad, provincia Balkh. Printre luptătorii talibeni morți erau și șase persoane de altă naționalitate. Trupurile cetățenilor străini nu au putut fi identificate din cauza rănilor grave provocate de explozie, se arată în comunicatul armatei afgane.


Militanții se adunaseră pentru a învăța cum să fabrice bombe și dispozitive explozive improvizate de la cei șase cetățeni străini, care ar fi fost experți în domeniu.


Violențele din Afganistan continuă, în timp ce negocierile de pace purtate în Qatar de luni întregi între talibani și reprezentanții guvernului au stagnat. Totodată, a crescut numărul exploziilor și crimelor la nivel național.


Grupurile locale afiliate organizației Stat Islamic au revendicat o parte din atacuri, însă majoritatea rămân cu autor necunoscut și guvernul afgan le atribuie talibanilor. Insurgenții au negat că sunt responsabili de cele mai multe dintre atacuri.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5825 secunde