28 de cetățeni români, infectați cu coronavirus la o fermă din Marea Britanie

Marţi, 14 Iulie 2020
102
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că 28 de cetățeni români care lucrează în Marea Britanie au fost confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2, conform Agerpres.


MAE precizează, într-un comunicat, că Ambasada României la Londra s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în presa locală cu privire la testarea pozitivă a 73 de lucrători care își desfășoară activitatea în cadrul unei ferme din Herefordshire și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, Departamentul pentru Sănătate Publică și pe lângă angajator pentru a obține mai multe informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor în cauză.


Totodată, Biroul Atașatului pe Probleme de Muncă si Sociale a sesizat Autoritatea pentru Sănătate si Siguranță la locul de muncă și Autoritatea pentru Inspecție și Combatere a Abuzurilor în Muncă, solicitând date suplimentare cu privire la situația persoanelor menționate și măsurile aplicabile în acest context.


MAE precizează că, potrivit informațiilor preliminare obținute în cursul serii de luni, din partea reprezentanților agenției de plasare a forței de muncă, la ferma în cauză își desfășoară activitatea aproximativ 100 de cetățeni români, iar 28 dintre aceștia au fost testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2. Potrivit MAE, cetățenii români sunt asimptomatici, starea de sănătate este bună, beneficiind de monitorizare zilnică de către Serviciul de Sănătate Publică.


De asemenea, conform datelor comunicate ambasadei de către reprezentanții companiei britanice prin intermediul căreia unii dintre cetățenii români își desfășoară activitatea în cadrul fermei respective, lucrătorii au fost plasați în izolare, fiindu-le asigurate alimente și alte bunuri necesare. Lucrătorii plasați în izolare au fost scutiți de la plata chiriei în această perioadă.


Totodată, la ferma în cauză sunt prezenți reprezentanți ai autorităților locale britanice, inclusiv traducători. De asemenea, MAE precizează că, la acest moment, niciun lucrător nu mai desfășoară activități în cadrul fermei.


Ambasada României la Londra continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile britanice în contextul pandemiei de COVID-19.
Pagina a fost generata in 0.3149 secunde