23 de morți în explozia și incendiul unei uzine

173
23 de morți în explozia și incendiul unei uzine - 602862explosioncamionsudandelsur-1575411946.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 23 de persoane și-au pierdut viața și alte peste 130 au fost rănite marți în incendiul unei uzine la nord de Khartoum, provocată de explozia unui camion-cisternă conținând gaz, a informat guvernul sudanez, notează AFP.

Un fum dens negru s-a ridicat în aer în timpul incendiului, iar sectorul a fost izolat de poliție, potrivit martorilor și unui corespondent al agenției France Presse.

Un rezervor de gaz era în continuare cuprins de flăcări la sosirea fotoreporterului AFP la fața locului, unde pompierii intraseră în acțiune.

Ambasada Indiei la Khartoum a anunțat pe site-ul său că 50 de cetățeni indieni erau angajați ai uzinei și că unii dintre aceștia figurează printre victime, fără să ofere mai multe detalii.

Într-un comunicat, guvernul a făcut cunoscut că "23 de persoane au fost ucise și alte peste 130 rănite într-un incendiu produs într-o zonă industrială", provocat de "explozia unui camion-cisternă conținând gaz".

Potrivit primelor informații strânse la fața locului, în uzină lipseau materialele de securitate, a subliniat guvernul.

"Au fost, de asemenea, produse inflamabile depozitate incorect, ceea ce a permis propagarea focului", precizând că a fost deschisă o anchetă.

Răniții au fost transportați la mai multe spitale și medicii care erau liberi au fost chemați în ajutor, potrivit unui comitet de medici constituit în cadrul mișcării de protest care a zguduit Sudanul între decembrie 2018 și august 2019.

"Explozia a fost puternică. Mai multe mașini parcate în vecinătate au fost și ele cuprinse de flăcări", a declarat pentru AFP un angajat al unei firme din vecinătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6381 secunde