20 de persoane au murit, într-o săptămână, în haosul de la aeroportul din Kabul

123
20 de persoane au murit, într-o săptămână, în haosul de la aeroportul din Kabul - talibanirazboi-1629725961.jpg

Articole de la același autor

Talibanii au preluat duminică, 15 august 2021, controlul în Kabul și, practic, asupra întregului Afganistan. Ultimul bastion necucerit este aeroportul situat la nord de Kabul, unde forțe americane și ale aliaților organizează evacuarea propriilor cetățeni, dar și a miilor de afgani care nu vor să trăiască sub un regim taliban. Talibanii au promis că vor fi pașnici și nu vor încălca drepturile civililor, însă situația este departe de a putea fi catalogată drept stabilă.

Un schimb de focuri a avut loc, luni, între persoane armate neidentificate, forțe de securitate occidentale și gardieni afgani la Poarta de Nord a aeroportului din Kabul, au declarat forțele armate germane.

Un gardian afgan a fost ucis iar alți trei au fost răniți. Forțele străine din Afganistan nu au căutat să extindă termenul de 31 de august pentru a părăsi statul, a declarat, luni, un oficial taliban.

Aeroportul este o scenă a haosului de când talibanii au capturat capitala afgană pe 15 august iar forțele americane și internaționale încearcă să evacueze cetățenii și afganii vulnerabili.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4386 secunde