19 cazuri de Covid-19 cu varianta Omicron, descoperite în Botswana

305
19 cazuri de Covid-19 cu varianta Omicron, descoperite în Botswana - omi-1638127834.jpg

Articole de la același autor

Guvernul din Botswana, ţara africană unde au fost prelevate primele probe ce au confirmat existenţa noii variante Omicron a coronavirusului, a anunţat că a înregistrat până duminică 19 cazuri de COVID-19 cu această variantă şi a susţinut că originea acestora este ''importată'', dar a refuzat să precizeze de unde veneau cele patru persoane de la care au fost prelevate acele probe, relatează  agenţia EFE, citată de Agerpres.

Marea majoritate a celor 19 cazuri sunt în zona capitalei Gaborone şi au istoric de călătorie în afara Botswanei, ori sunt contacte asociate acestor cazuri, a declarat la o conferinţă de presă ministrul sănătăţii din Botswana, Edwin Dikoloti.

El a cerut să nu fie ''politizate'' originile variantei şi a invocat acest argument pentru a refuza să precizeze din ce ţară au venit în ''misiune diplomatică'' un grup de ''patru străini'' care pe 11 septembrie au fost testaţi pozitiv la COVID-19 în Botswana.

Secvenţierea ulterioară a genomului acestor probe a relevat că ele au fost primele prelevate la care a fost descoperită noua variantă, denumită între timp de OMS varianta Omicron. ''Detectarea a fost tratată ca origine'', s-a plâns ministrul Dikoloti la conferinţa de presă la care a participat şi ministrul de externe al Botswanei, Lemogang Kwape.

După 11 noiembrie, noua variantă a fost confirmată în probe prelevate în Africa de Sud începând cu 14 noiembrie. Abia pe 24 noiembrie Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a fost sesizată cu privire la existenţa noii variante de către Africa de Sud.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3941 secunde