16 cetățeni români au fost depistați pozitiv cu coronavirus la o fermă din Spania

Marţi, 18 August 2020, 18:42
98
Ambasada României la Madrid a fost notificată cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a 16 cetățeni români care lucrează la o fermă din localitatea Madrigal de las Altas Torres, provincia Avila, Comunitatea autonomă Castilla y Leon, Spania, și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare referitoare la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, potrivit Agerpres.ro.


Conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, un reprezentant al Ambasadei României la Madrid s-a deplasat, în cursul zilei de luni, la această fermă pentru a discuta cu angajatorul, autoritățile locale, precum și cu cetățenii români.


Potrivit informațiilor obținute de către ambasadă de la reprezentantul fermei, 16 cetățeni români au fost depistați pozitiv cu COVID-19, aceștia aflându-se, în prezent, în autoizolare în locuințe puse la dispoziție de angajator. Starea de sănătate a persoanelor infectate este bună, acestea fiind asimptomatice sau prezentând simptome ușoare.


Alți 24 de cetățeni români, contacți direcți ai persoanelor infectate, au fost plasați în autoizolare. Compania va acoperi drepturile salariale pe perioada autoizolării. Totodată, compania oferă persoanelor infectate și celor aflate în autoizolare sprijinul necesar în vederea achiziționării alimentelor și altor produse de bază bisăptămânal, existând un serviciu de furnizare de astfel de produse.


"Reprezentanții fermei au menționat faptul că se efectuează testări săptămânale aleatorii în rândul lucrătorilor, iar activitatea va continua cu respectarea condițiilor sanitare. De asemenea, ferma dispune de un centru medical intern care oferă asistență medicală angajaților. Din contactul cu autoritățile locale, a reieșit că focarul se află în atenția Direcției teritoriale sanitare Avila, care monitorizează evoluția epidemiologică din cadrul fermei", menționează MAE.


Pagina a fost generata in 0.2883 secunde