Medicul de gardă Copilului îi curge sânge din nas. Ce boli ascunde?

de Cuget Liber Sâmbătă, 25 Februarie 2012 3980
"Copilului meu îi curge mereu sânge din nas. Nu mi-am făcut griji, însă o prietenă mi-a recomandat să nu mă joc, să mă inte-resez de la ce i se trag sângerările astea. S-ar putea să fie semnul vreu-nei boli sau e ceva normal, mai ales la copii, cel puțin mie așa mi-a spus o asistentă" (Claudia Damian).
v v v
De regulă, hemoragiile nazale sunt comune la copii, motiv pentru care părinții nu se îngrijorează prea tare când se întâmplă asta. Dacă simplele lovituri, scormonelile în năsuc sau introducerea unor obiecte străine provoacă sângerarea, medicul specialist pediatru Kati Blacioti, din cadrul Clinicii medicale Homeomed ne-a explicat că sunt și situații când se impune consultul medical.
Semn de boală?
Cu toate că, de cele mai multe ori, sângerările nu indică o anume afecțiune, dacă sunt foarte prezente în viața copilului, trebuie investigate cauzele, pentru a se afla dacă sunt sau nu semnul vreunei boli. Iar lista cu eventualele afecțiuni anunțate de repetatele sângerări nazale este destul de lungă: insuficiență hepatică, sinuzită, anemie, insuficiență renală, boli vasculare, boli genetice, deficiență de vitamina K, fragilitate vasculară, deficit de factori de coagulare, hemofilii.
Din păcate, majoritatea părinților încearcă să oprească hemoragia nazală prin pașii cunoscuți. Dacă sângerarea durează mai mult de zece minute și nu se oprește după aplicarea acelor metode, trebuie să apelați de urgență la medic. Tot la specialist trebuie să alergați și dacă sângerarea este foarte abundentă, apare spontan, fără a fi provocată de un motiv clar, iar micuțul nu mai poate respira ușor pe nas. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cetățenești

Ultima oră

Titlurile zilei