YouTube te ajută să trăiești mai sănătos printr-o actualizare simplă

231
YouTube te ajută să trăiești mai sănătos printr-o actualizare simplă - 640535sleepingthinkstockphotos-1590321340.jpg

Articole recomandate

Dacă ți s-a întâmplat vreodată să adormi cu telefonul pe piept uitându-te la un clip pe YouTube, compania americană vrea să remedieze asta printr-o actualizare iminentă, informează playtech.ro.


Numeroase studii au atras atenția asupra importanței odihnei. Puține particularități care țin de stilul tău de viață au un impact atât de evident asupra corpului tău precum somnul de calitate. Indiferent ce faci pe parcursul zilei, nu-ți neglija somnul de noapte și încearcă să te încadrezi între șapte și opt ore de odihnă în fiecare zi.


Dincolo de momentele în care lucrezi sau de locul de muncă care îți impune un anumit program, de cele mai multe ori, somnul ți-l strici singur. În loc să dormi, întri într-o buclă de clipuri pe YouTube sau seriale pe Netflix și nu mai poți ieși. Nici nu-ți dai seama și au trecut câteva ore de când stai cu ochii în ecran, cu mult după ora ta uzuală de culcare.


Pentru a-ți face o favoare vizavi de sănătate ta mentală și a corpului tău, cei de la YouTube lucrează de ceva timp la o actualizare. Aceasta este o extensie a funcțiilor "screen time" (cu ochii în ecran) și digital welness, care erau deja prezente in-app. De acum încolo, în aplicația de streaming vei putea defini o notificare pentru momentul în care ar trebui să dormi. Astfel, aplicația va începe să te streseze cu mesaje dacă ar fi bine să lași telefonul din mână sau tableta și să te concentrezi pe odihnă.


În meniul de configurare al YouTube vei defini orele între care să primești notificări și vei putea alege dacă notificările îți sunt servite în timp ce te uiți la un clip sau doar după ce redarea s-a încheiat. În mod previzibil, vei putea ignora respectiva notificare și vei mai putea privi un clip sau zece, dar această particularitate deja ține de disciplina ta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6275 secunde