Vodafone renunță la proiectul de criptomonedă Libra

194
Vodafone renunță la proiectul de criptomonedă Libra - 11-1579683798.jpg

Articole recomandate

Operatorul britanic de telefonie Vodafone s-a retras din proiectul Libra al Facebook, care se confruntă cu probleme pe fondul scepticismului autorităților globale de reglementare, transmit EFE și BBC, conform Agerpres.

În luna iunie a anului trecut, rețeaua socială Facebook a anunțat că intenționează să introducă o nouă criptomonedă, denumită Libra, în cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul plăților digitale. Facebook preciza că Libra va fi susținută de active reale, cum sunt depozitele bancare și obligațiunile guvernamentale, în ideea de a fi mai stabilă decât alte criptomonede, precum bitcoin.

Anunțul celor de la Facebook a fost întâmpinat cu scepticism de către autoritățile de reglementare și politicieni, Franța și Germania avertizând că intenționează să blocheze Libra în Europa.

În 2019, procesatorii de plăți Mastercard și Visa s-au retras din proiectul Libra, din cauza incertitudinilor legate de reglementarea monedei digitale. Alte companii care s-au retras sunt: Stripe, eBay și Paypal.

Vodafone devine al optulea partener "fondator" care abandonează controversatul proiect Libra, care ar trebui lansat anul acesta. Printre cei care s-au retras se află procesatorii de plăți Mastercard și Visa, companiile Stripe, eBay, Paypal, Booking Holdings și Mercado Pago.

În decembrie, miniștrii de Finanțe din Uniunea Europeană (UE) au anunțat că monedele digitale private, cum ar fi Libra de la Facebook, nu ar trebui permise în UE până când riscurile pe care le prezintă nu sunt clar remediate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3707 secunde