Video VIDEO / Apple a prezentat noul iOS 14. Ce noutăți aduce pentru utilizatorii de iPhone

285
VIDEO / Apple a prezentat noul iOS 14. Ce noutăți aduce pentru utilizatorii de iPhone - ios-1592903004.jpg

Articole recomandate

Apple a prezentat, luni, o nouă versiune a sistemului de operare iOS, care va include numeroase noutăți, inclusiv în ceea ce privește intimitatea utilizatorului.


Iar multe dintre acestea sunt inspirate de la principalul concurent, respectiv Android.


Astfel, la mulți ani distanță după Google, iOS va suporta widget-uri care pot fi plasate pe ecranul principal. Până acum, widget-urile de iOS puteau fi amplasate pe un ecran separat. Acum, widget-urile și aplicațiile vor împărți aceleași ecrane.


O altă noutate este App Library. În iOS 14, utilizatorul va putea afișa pe ecranul principal doar cele mai frecvent folosite aplicații. Asta pentru că va exista acest App Library, care va conține toate aplicațiile instalate într-o instanță separată de ecranul principal. În mare măsură, această funcție seamănă cu App Drawer din Android, potrivit News.ro.


În noul App Library, aplicațiile vor fi organizate automat pe categorii. În partea de sus a ecranului va exista un câmp de căutare pentru localizarea rapidă a unei aplicații.


iOS 14 va aduce și un mod picture-in-picture similar celui de pe iPad. Filmele și comunicările video rulate în aplicații precum Netflix sau FaceTime vor continua să ruleze într-un chenar mic, poziționat deasupra altor elemente, după părăsirea aplicației.


În noua versiune, utilizatorii vor putea, în final, să-și aleagă aplicațiile implicite pentru email și navigare pe internet - un aspect peste care Apple a trecut fără să intre în detalii.


Siri nu mai ocupă întreg ecranul când este activată, ci doar o mică zonă din partea de jos. Asistentul virtual al celor de la Apple poate acum să trimită și mesaje audio.


Apple a anunțat și o nouă aplicație, care va fi preinstalată în sistemul de operare. Se numește Translate, suportă 11 limbi (nu și româna) și poate face traduceri offline.


Și alte aplicații Apple, precum Safari, Maps și Messages vor veni cu unele noutăți, precum suportul pentru mersul cu bicicleta din Maps sau avertizările în cazul parolelor compromise din Safari.


Dincolo de noile facilități, ceea mulți utilizatori își doresc de la iOS 14 să nu fie la fel de plin de bug-uri ca iOS 13.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3151 secunde