Trump solicită ajutorul Apple: "Ei dețin cheile ca să putem prinde mulți infractori"

242
Trump solicită ajutorul Apple:

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a îndemnat miercuri compania Apple să "ajute" poliția să obțină acces la date din telefoanele sale, în cazul în care este necesar, relansând conflictul dintre administrația sa și gigantul IT, relatează AFP, conform Agerpres. "Apple trebuie să ne ajute. Țin foarte mult la acest lucru. Ei dețin cheile ca să putem prinde mulți infractori", a spus Trump într-un interviu acordat postului CNBC în marja Forumului Economic Mondial de la Davos.

La originea actualului diferend se află atacul din decembrie anul trecut de la baza aeronavală Pensacola din Florida, în care trei pușcași marini au fost uciși de un aviator saudit motivat, potrivit ministrului american al justiției Bill Barr, de ideologia jihadistă. Ulterior, guvernul american a cerut acces la două telefoane Apple ale atacatorului pe care anchetatorii nu reușesc să le deblocheze.

O dispută similară a avut loc în 2015 între Apple și Departamentul Justiției, după atacul de la San Bernardino (California), soldat cu 14 morți, după care Apple a refuzat să ajute poliția să acceseze conținutul criptat al telefonului unuia dintre autorii atentatului. În cele din urmă, guvernul a renunțat la acțiunile în justiție împotriva Apple, după ce în 2016 a reușit să deblocheze telefonul respectiv cu un instrument dezvoltat de o companie terță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4218 secunde