Telemedicina va permite video-call-ul și în cazul accidentelor vasculare

154
Telemedicina va permite video-call-ul și în cazul accidentelor vasculare - cronicos-1562135952.jpg
Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a declarat că telemedicina va juca un rol important și în ceea ce privește accidentul vascular cerebral, mai ales pe partea video, el precizând că noul sistem 112 va permite, pe viitor, și video-call-ul.


"Și la accidentul vascular cerebral telemedicina va juca un rol major, mai ales partea video, pentru că poți asista un diagnostic la distanță, poți asista un pompier într-o zonă rurală sau un asistent văzând de la distanță și punând bolnavul să facă anumite mișcări cât să poți să îți dai seama dacă este sau nu. Deci acesta este viitorul. (...) Folosirea telemedicinei în pre-spital devine extrem de importantă, noul sistem 112 va permite video-call-ul în viitor. Suntem în discuții cu STS-ul și în momentul în care va permite video-call-ul înseamnă că și apelantul, dacă la dispecerat personalul e instruit, poate să transmită niște imagini pe baza cărora se pot lua decizii", a explicat Raed Arafat, săptămâna aceasta.


Potrivit acestuia, în România sunt momentan trei centre de telemedicină, la București, Târgu Mureș și Iași -, sistemul fiind în prezent în upgradare printr-un program de la Banca Mondială. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3406 secunde