Suma uriașă pe care a plătit-o Facebook pentru securitatea lui Mark Zuckerberg

352
Suma uriașă pe care a plătit-o Facebook pentru securitatea lui Mark Zuckerberg - mark-1555158317.jpg

Articole recomandate

Facebook a dublat în 2018 suma cheltuită pentru securitatea directorului general Mark Zuckerberg, la 20 de milioane de dolari, potrivit unei declarații depuse la autoritățile de reglementare, transmite Reuters.


Zuckerberg a primit un salariu simbolic de 1 dolar în ultimii trei ani, dar bonusurile au ajuns la 22,6 milioane de dolari. Cea mai mare parte din bani a mers pentru siguranța sa personală.

Aproape 20 de milioane de dolari au fost plătite pentru siguranța lui Zuckerberg și a familiei sale, față de 9 milioane de dolari în anul precedent.

Zuckerberg a mai primit 2,6 milioane de dolari pentru folosirea în scop personal a unor avioane private, care, potrivit companiei, sunt incluse în programul de siguranță personală.

Facebook a fost criticată în ultimii trei ani pentru rolul avut în influențarea de către Rusia a alegerilor prezidențiale americane din 2016 și pentru punerea la dispoziție a datelor a milioane de utilizatori firmei de consultanță politică Cambridge Analytica.


Directorul operațional al Facebook, Sheryl Sandberg, a primit 23,7 milioane de dolari în 2018, comparativ cu 25,2 milioane de dolari anul trecut.

Pe de altă parte, Facebook a anunțat că directorul general al Netflix, Reed Hastings, va lăsa liber locul deținut în consiliul de administrație al Facebook, pe care îl deținea din 2011.

Plecarea lui Hastings are loc în condițiile în care Facebook își intensifică dezvoltarea în domeniul video.

Facebook a mai anunțat că o va nominaliza pe Peggy Alford, vicepreședinte executiv pentru principalele piețe la PayPal, în consiliul de administrație, în locul președintelui emerit al Universității din Carolina de Nord, Erskine Bowles.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3086 secunde