Video ​VIDEO / Prima înregistrare video a unui spectaculos pește undițar de abis

516
​VIDEO / Prima înregistrare video a unui spectaculos pește undițar de abis - image201803242236067441pesteundi-1521911807.jpg

Articole recomandate

În adâncurile abisale ale Atlanticului de Nord trăiește o specie ciudată de pește undițar, care își ademenește prada cu luciri fantomatice bioluminiscente și care a fost filmat pentru prima oară în habitatul său natural, informează Agerpres citand Live Science.


Exemplarul filmat, o femelă, nu era singură. Atașat de partea sa ventrală se află micuțul său "soț" - un mascul care-și duce existența parazită fixat pe abdomenul femelei, oferindu-i acesteia lichidul seminal necesar reproducerii și primind în schimb substanțele nutritive necesare vieții direct din fluxul sanguin al "soției".


Biologii germani Kirsten și Joachim Jakobsen au filmat această extraordinară scenă cu ajutorul camerelor din dotarea submersibilului Lula 1000, ce s-a scufundat în largul coastei insulei Sao Jorge din arhipelagul Azorelor, la 1.360 de kilometri vest de Portugalia.


Până în prezent, cercetătorii nu au putut vedea niciodată un exemplar viu, în mediul natural, din această specie de pește undițar (Caulophryne jordani). Înregistrarea ce durează 25 de minute a fost realizată la adâncimea de 800 de metri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2882 secunde