Rolls-Royce și Intel colaborează pentru a crea vapoare autonome

1199
Rolls-Royce și Intel colaborează pentru a crea vapoare autonome - rollsroyceintelvapoareautonome11-1539776391.jpg

Articole recomandate

Rolls-Royce a descris în trecut planurile de creare a unor vapoare autonome, iar acum se apropie de realitate cu ajutorul Intel.

În 2016, Rolls-Royce descria planurile pe care le are pentru a transforma navele maritime autonome în realitate; compania avea atunci o strategie și o imagine de ansamblu a acestora. Acum, designerul de nave a anunțat că a început o colaborare cu Intel


Această colaborare ar trebui să dea naștere unor vapoare de marfă care pot naviga oeanele fără să aibă un echipaj uman la bord. În locul oamenilor, navele se vor baza pe LIDAR, pe radar, pe camere termice și pe camere HD, ca parte a sistemelor de observare a mediului înconjurător.

Navele vor fi dotate și cu camere dedicate serverelor, unde vor fi procesate și stocate cantitățile imense de date colectate de senzori.


Tehnologia Field Programmable Gate Array va ajuta Rolls-Royce cu provocările de design și va ajuta cu componentele necesare pentru navigație și detectarea obstacolelor. AI-ul navelor se va baza pe procesoarele scalabile Xeon. Deoarece senzorii pot colecta până la 1 TB de date pe zi, pe care nu le pot trimite mai departe cât sunt pe mare, serverele vor avea nevoie și de stocare, iar SSD-urile Intel se vor ocupa de asta.

În prezent, mai bine de 70% dintre cele mai importante 1.000 de pierderi de nave din ultimul deceniu au fost cauzate de erori umane. Producătorul de nave speră că, prin eliminarea posibilității erorilor umane, scad și șansele de pierdere a vaselor.

În plus, deoarece navele vor fi operate de către o echipă de pe țărm (cu excepția celor cu transporturi periculoase), iar asta va reduce costurile legate de factorul uman. Totuși, Intel și Rolls-Royce nu vorbesc despre cum ar putea rezolva problemele legate de pirați.


sursa text si foto: playtech.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Octombrie 2018
Stire din Tehnologie : Google intră pe piața jocurilor
Pagina a fost generata in 0.3723 secunde