Pericol pentru utilizatorii iPhone. Hackerii au reușit să deblocheze toate versiunile noi de iOS

404
Pericol pentru utilizatorii iPhone. Hackerii au reușit să deblocheze toate versiunile noi de iOS - iphone-1593416537.jpg

Articole recomandate

Un renumit grup de hackeri a creat un instrument care poate debloca orice model de iPhone care rulează una din versiunile de iOS lansate în ultimii ani.


Hackerii grupului unc0ver au lansat un "jailbreak" pentru iPhone care reușește să deblocheze orice iPhone care rulează iOS 11 și versiunile mai noi.


Jailbreak-ul merge inclusiv pe iOS 13.5, cea mai recentă versiune de iOS, lansată de Apple în urmă că doar câteva zile.


Pentru a-și controla cât mai bine ecosistemul, Apple creează un "zid" în jurul acestuia, astfel încât doar compania americană să poată face alte modificări decât cele oferite oficial de sistemul de operare.


Spargerea acestui zid se numește Jailbreak. Hackerii caută vulnerabilități software necunoscute de producător pentru a sparge protecția creată de Apple.


Deblocarea realizată astfel permite personalizarea telefonului dincolo de limitele impuse de Apple, însă crește și riscurile de securitate la care utilizatorii se expun.


În acest caz, hackerii spun că noul jailbreak nu afectează securitatea sistemului de operare, nu contribuie la scăderea autonomiei și nu afectează funcționarea serviciilor Apple.


De regulă, Apple se grăbește să repare aceste vulnerabilități, dezactivând jailbreak-ul printr-un update de software.


Sursa: stirileprotv.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2702 secunde