Părinți, atenție la jocurile pe telefon! Un copil a cumpărat "puteri speciale", de 6000 lei

834
1
Părinți, atenție la jocurile pe telefon! Un copil a cumpărat

Articole recomandate

Dependența copiilor de jocuri pe telefonul mobil poate avea efecte negative nu numai asupra dezvoltării psihice a micuților, ci și asupra bugetului familiei. Este și cazul unor copii din Timișoara care au achiziționat "puteri speciale" pentru un joc de pe telefonul mobil în valoare de 6.000 lei, potrivit adevarul.ro.

Două familii din județul Timiș s-au trezit în primele zile ale acestui an că au de plătit peste 700 lei, respectiv 6.000 lei, doar pentru că fiii lor minori s-au jucat pe telefonul mobil câteva săptămâni, potrivit informațiilor prezentate în cadrul matinalului Virgin Radio de miercuri, 16 ianuarie. Este vorba despre doi băieți în vârstă de 6, respectiv 7 ani, care au cerut permisiunea părinților pentru o achiziție inițială de 6 lei.

Problema este că băiatul a jucat timp de două săptămâni acel joc, tot dând click-uri pentru obținerea puterilor respective, fără niciun fel de cerere de acord din partea administratorilor jocului către utilizator", a declarat pentru "Adevărul" unul dintre adulții care s-au confruntat cu astfel de probleme.

"Fiul meu se juca pe telefon. Și am văzut, pe extrasul de cont, că-mi veneau sume din ce în ce mai mari de plată pentru compania care gestiona acel joc. Peste 700 de lei mi-au fost retrași de pe card. Am înlemnit când am văzut", a spus sursa citată. Aceasta a explicat pentru "Adevărul" că a luat extrasul de cont și s-a dus la banca unde își primea salariul să-i ceară să anuleze plățile aferente jocului, dar banca a spus că nu poate face nimic pentru că plățile au fost deja procesate.

O altă persoană s-a trezit că are de plată peste 6.000 lei.

Psihologii avertizează asupra riscurilor la care sunt expuși copiii expuși intensiv televizorului, telefonului mobil sau tabletelor.

"Primii 3 ani reprezintă o perioadă esențială în dezvoltarea creierului și a rețelelor neuronale ale copilului. În fața mediului virtual, copiii nu au parte de experiența obișnuită a limbajului, de stimularea gândirii și a reflecției pe care părinții, bunicii și alți oameni le oferă, în general", a explicat psihologul Marius Zamfir, pentru adevarul.ro.



Comentează știrea

Morrisweinc
25 decembrie 2022
Morrisweinc

generic hydroxychloroquine

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0511 secunde