Motivul pentru care bitcoin a scăzut marți cu 20%

396
Motivul pentru care bitcoin a scăzut marți cu 20% - bit-1516174069.jpg

Articole recomandate

Bitcoin s-a depreciat marți cu până la 20%, la cel mai redus nivel din ultimele șase săptămâni, din cauza temerilor investitorilor legate de perspectiva de înăsprire a reglementărilor la nivel global, relatează Bloomberg citat de News.ro.


Cea mai importantă monedă virtuală din lume și-a limitat pierderile pe parcursul tranzacțiilor de la New York, la un declin de 18%, la 11.444 dolari pe unitate, cel mai redus nivel de la sfârșitul lunii decembrie, potrivit unui preț compozit calculat de Bloomberg. Și alte monede virtuale au urmat tendința negativă a bitcoin. Astfel, valoarea ripple a scăzut cu 33%, iar cea a etherum cu 24%, cele două monede recuperând ulterior o parte din pierderi.


Scăderile au avut loc în urma informațiilor că ministrul de Finanțe sud-coreean, Kim Dong-yeon, a declarat că interzicerea tranzacțiilor cu monede digitale este o "opțiune reală". Declarația a amplificat îngrijorările deja existente în legătură cu posibila închidere a pieței de profil din Coreea de Sud,  considerată a treia ca mărime din lume.


Declinul a fost provocat și de o informație publicată luni de Bloomberg, potrivit căreia China intensifică mpsurile de restricționare a tranzacțiilor cu monede virtuale.


În plus, platforma de tranzacționare a monedelor virtuale Kraken a fost închisă o perioadă peste așteptări pentru modernizare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4212 secunde