Mark Zuckerberg donează 99% din acțiunile deținute la Facebook

198
Mark Zuckerberg donează 99% din acțiunile deținute la Facebook - screenshotfrom20152015120200-1449064838.jpg

Articole recomandate

Mark Zuckerberg a devenit tătic. Un motiv tocmai bun pentru ca fondatorul celei mai cunoscute rețele de socializare, Facebook, să doneze aproape în totalitate acțiunile pe care le deține în cadrul companiei.


Mark Zuckerberg și soția sa Priscilla Chan vor plasa 99% din acțiunile deținute la Facebook, în valoare de 45 de miliarde de dolari, într-o fundație care se va concentra pe susținerea potențialului uman și al egalității, potrivit unei scrisori adresate fiicei lor nou-născute, relatează Reuters.

Zuckerberg, în vârstă de 31, care va controla fundația împreună cu soția sa, păstrând în același timp conducerea celei mai mari rețele de socializare din lume, a precizat că va vinde sau va renunța la acțiuni în valoare de 1 miliard de dolari în fiecare din următorii trei ani.

Zuckerberg va păstra în viitorul previzibil o participație de control la Facebook, a cărei capitalizare era în valoare de 303 miliarde de dolari, la închiderea de marți.

Potrivit celor mai recente date publicate de Facebook, acțiunile deținute de Zuckerberg la companie îi conferă 54% din drepturile de vot.

Zuckerberg a arătat că intenționează să rămână director general al Facebook "pentru mulți, mulți ani de acum încolo".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Decembrie 2015
Stire din Tehnologie : O companie de IT va debuta pe piața AeRO
Pagina a fost generata in 0.5496 secunde