Jack Ma, fondatorul Alibaba, a demisionat la împlinirea vârstei de 55 de ani

de Cuget Liber Marţi, 10 Septembrie 2019 297
Jack Ma, carismaticul cofondator al Alibaba Group Holding Ltd, cel mai mare retailer online din China, a demisionat din funcția de președinte marți, în ziua în care a împlinit 55 de ani, într-un moment în care industria sa este afectată de războiul comercial cu SUA, transmite DPA.


Jack Ma este cel mai bogat om din China, cu o avere estimată la 39 de miliarde de dolari.

Ma l-a numit succesor pe actualul director general al Alibaba, Daniel Zhang, în vârstă de 47 de ani. El este în această funcție din 2015 și este cunoscut ca arhitectul "Zilei Celibatarilor", cea mai importantă zi de cumpărături online, care se sărbătorește în China în fiecare an la 11 noiembrie.

Fost profesor de engleză, Jack Ma a înființat Alibaba în 1999. Compania are peste 66.000 de angajați cu normă întreagă și o capitalizare bursieră de aproximativ 462 de miliarde de dolari.

Când a fost listată la Bursa de la New York, în 2014, Alibaba a spart toate recordurile cu Oferta Publică Inițială de 25 de miliarde de dolari.

Piața de retail online din China încetinește din cauza războiului comercial cu SUA. În primul semestru din acest an vânzările online au crescut cu 17,8%, față de un avans de 23,9% în 2018.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Tehnologie

Ultima oră

Titlurile zilei