În scurt timp, oamenii vor putea ști dacă sunt infectați cu coronavirus cu ajutorul inteligenței artificiale

392
În scurt timp, oamenii vor putea ști dacă sunt infectați cu coronavirus cu ajutorul inteligenței artificiale - httpss3apnortheast1amazonawscomp-1597064265.jpg

Articole recomandate

Virusul SARS - CoV - 2 va putea fi detectat cu ajutorul inteligenței artificiale. Sistemul ar putea detecta virusul prin intermediul vocii și tusei, informează Digi24.


În doar câteva luni, cu ajutorul inteligenței artificiale, oamenii vor putea ști dacă sunt infectați cu coronavirus. Sistemul, dezvoltat de un grup de specialiști din Luxemburg, va permite oamenilor să își pună singuri diagnosticul prin intermediul vocii lor.


Vor fi colectate registre de voce din partea mai multor persoane care tușesc, pentru a se determina parametrii tusei și ai vocii


"Afecțiunile respiratorii, cum ar fi tusea seacă, durerile în gât și dispneea provocate de COVID-19, pot face ca vocile pacienților să fie diferite, creând 'semnături identificabile de voce', care pot fi recunoscute prin folosirea sistemului nostru. Ideea noastră se inspiră din investigațiile avansate pentru analiza sunetului, cum ar fi recunoașterea automată a persoanelor afectate de o răceală, ca urmare a acusticii vocii, sau distincția între tusea seacă și cea productivă", a declarat specialistul Muhannad Ismael pentru agenția EFE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3342 secunde