Huawei va lansa un televizor 8K, cu tehnologie 5G

323
Huawei va lansa un televizor 8K, cu tehnologie 5G - 445892huaweilogo2015mobileworldc-1556796596.jpg

Articole recomandate

Gigantul chinez Huawei intră în lumea televizoarelor: grupul va prezenta un model 8K cu tehnologie 5G până la sfârșitul anului, acesta urmând a fi primul de acest tip din lume, potrivit CNET.



Huawei este al treilea producător de smartphone-uri din lume, după Samsung și Apple. Dar grupul s-a lansat în ultimii ani și în domeniul laptopurilor, la fel cum a făcut un alt grup din China, Xiaomi. Dar Xiaomi produce mult mai multe gadgeturi, de la smartphone-uri la electrocasnice sau trotinete, realizând inclusiv televizoare sau decodoare media. Acum Huawei urmărește același lucru.

Gigantul vrea să se lanseze în lumea televizoarelor. Acest sector este dominat de grupurile Samsung, LG, Sonyși Panasonic, alături de producători din China, precum TCL și HiSense.

Însă prin integrarea unui modem 5G, noul dispozitiv va avea deja un avantaj față de televizoarele tradiționale. În primul rând, nu va mai avea nevoie de decodor media de la operatorul de cablu sau de satelit, iar în al doilea rând se reduce deranjul provocat de cabluri. 


În fine, din moment ce tehnologia 5G permite viteze de peste 1 Gbps, noul televizor va putea fi un centru digital al întregii case. Odată cu dezvoltarea viitoarei generații de electronice, este de așteptat ca și consolele Play Station 5 sau camerele foto lansate de producătorii de prestigiu să suporte 5G, astfel că viitorul televizor se va putea conecta la acestea. Principalii producători de electronice au anunțat la începutul acestui an lansarea de smartphone-uri 5G. Acestea vor ajunge pe piață spre sfârșitul anului. 


sursa: libertatea.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5988 secunde