FACEBOOK, PUSĂ LA ZID! Acuzații grave la adresa rețelei de socializare

286
FACEBOOK, PUSĂ LA ZID! Acuzații grave la adresa rețelei de socializare - 84898948facebooktechxlargetransn-1521619802.jpg

Articole recomandate

Comisia Federală pentru Comerț din Statele Unite ale Americii (FTC) a deschis o investigație privind Facebook, care ar putea aduce rețelei de socializare o amendă uriașă, ca urmare a suspiciunilor că ar fi facilitat utilizarea datelor a 50 de milioane de utilizatori de către o companie implicată în campania electorală din 2016 a președintelui SUA, Donald Trump, relatează Agerpres, care citează EFE.


Această investigație a fost declanșată după ce, la finele săptămânii trecute, au apărut dezvăluiri conform cărora compania de consultanță Cambridge Analytica ar fi avut acces, în 2014, la datele companiei conduse de Mark Zuckerberg, ceea ce ar reprezenta o clară violare a condițiilor de confidențialitate ale rețelei de socializare.

În urma acuzațiilor, gigantul tehnologic s-a declarat "scandalizat" și a argumentat că ceea ce s-a întâmplat a fost cauzat de faptul că a fost înșelat de firma britanică.

"Suntem scandalizați, pentru că am fost înșelați. Ne-am angajat să consolidăm puternic politicile noastre pentru protejarea datelor utlizatorilor și vom face pașii necesari în acest sens", au afirmat reprezentanții companiei, într-un comunicat de presă.

Ulterior, vicepreședintele companiei, Paul Grewal, a afirmat, printr-un comunicat, că "inima" companiei este protejarea informațiilor utilizatorilor și cere același angajament utilizatorilor care folosesc aplicațiile Facebook.

"Dacă aceste rapoarte sunt adevărate, este un abuz grav privind regulile noastre. Toate părțile implicate, inclusiv SCL Group/Cambridge Analytica, Christopher Wylie și Aleksandr Kogan, ne-au asigurat că au distrus datele în cauză", a precizat Grewal.

"În lumina noilor informații, conform cărora datele nu ar fi fost distruse, i-am suspendat de la Facebook pe acești trei actori principali, în așteptarea mai multor date. Vom face tot ce este necesar pentru a garanta că datele respective vor fi distruse odată pentru totdeauna și vom lua toate măsurile împotriva celor care au comis această infracțiune", a adăugat Paul Grewal.

Conform presei britanice, compania de consultanță, care a colaborat cu echipa lui Donald Trump în timpul campaniei electorale din 2016, a folosit informațiile respective pentru dezvoltarea unui program informatic menit să estimeze deciziile votanților pentru a le putea influența.

Nu este pentru prima dată când Facebook se află în centrul criticilor pentru rolul său în aceste alegeri, în contextul în care, în ultimele luni, rețeaua de socializare s-a confruntat cu numeroase acuzații privind difuzarea, în timpul campaniei, de știri false (fake news) care ar fi putut afectat intenția de vot.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0183 secunde