Facebook lucrează la un proiect care să le permită oamenilor să poată tasta doar cu puterea minții

191
Facebook lucrează la un proiect care să le permită oamenilor să poată tasta doar cu puterea minții - face-1564588538.jpg

Articole recomandate

Facebook susține că e tot mai aprope de realizarea proiectului prin care oamenii vor putea scrie doar cu puterea minții, la care lucrează cu partenerii de cercetare de la Universitatea California San Francisco (UCSF), scrie Business Insider.


Proiectul, anunțat încă din 2017, vrea să creeze o interfeță de control al creierului (BCIs - brain control interfaces) care să le permită oamenilor să tasteze doar cu ajutorul gândului. Interfața ar putea funcționa cu ajutorul unor ochielari speciali care folosesc tehnologia realității augmentate (AR).


Astăzi, Facebook a anunțat primul update la acest proiect. Pentru prima dată, cercetătorii de la UCSF au reușit să preia activitatea creierului participanților la studiu, în timp ce ei vorbeau și să decodeze aproape simultan ceea ce se spuneau aceștia, pe ecranul unui computer. În studiile anterioare, decodificarea cuvintelor din activitatea creierului a fost făcută, dar niciodată în timp real.


Acest anunț vine la scurtă vreme după ce Elon Musk a ținut o conferință în care a vorbit despre unul dintre startup-urile în care a investit recent, Neuralink, care lucrază la interfețe similare, BCIs, cu scopul de putea transfera gânduri într-un computer.


La fel ca proiectul Facebook și Neuralink este încă într-o fază encipientă de cercetare și își propune pentru început să găsească soluții care să îmbunătățească starea celor cu boli neurologice.


Cercetătorii studiului realizat de Facebook au anunțat că au reușit programul acestui proiect reușește momentan să recunoască doar un număr limitat de cuvinte și fraze. Dar, în timp, scpul este ca acesta să ajungă să poată identifica 100 de cuvinte pe minut, să aibă o baza de peste 1.000 de cuvinte și o rată de eroare de sub 17%.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2745 secunde