Facebook introduce abonamentul plătit

499
Facebook introduce abonamentul plătit - fb-1503738793.jpg

Articole recomandate

Șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a confirmat recent că utilizatorii rețelei de socializare vor putea să se aboneze curând, contra-cost, pentru a avea acces în cadrul rețelei la conținutul publicațiilor media.



Așadar, Facebook va avea un paywall (plătești pentru a putea citi) în care conținutul publicațiilor va putea fi accesat doar pe bază de abonament, transmite Realitatea.net.

Compania va începe să testeze serviciul de abonamente în interiorul articolelor instant (Instant Articles) în această toamnă. Se pare că această mișcare a lui Zuckerberg este un efort de a recâștiga publicațiile deoarece acesta promite ca "toți banii vor fi direcționați către publicațiile profesioniste. Facebook nu va lua o parte".

Anunțul vine în contextul în care publicații mari, precum The New York Times și The Wall Street Journal, au început să nu mai publice articole în modul instant articles deoarece erau îngrijorați că pierdeau bani fără a câștiga audiență pe Facebook. Așadar, dacă rețeaua va ajuta publicațiile să-și crească veniturile, atunci acestea se vor reîntoarce pe platformă.

În plus, șeful Facebook promite o vizibilitate mai bună în cadrul rețelei sociale pentru publicații. Acesta spune că articolele publicate pe Facebook vor fi însoțite pe viitor de logo-ul publicației.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2437 secunde