Facebook angajează ziariști pentru selectarea știrilor care vor fi promovate

205
Facebook angajează ziariști pentru selectarea știrilor care vor fi promovate - facebooklogo1-1566468103.jpg

Articole recomandate

Compania Facebook va angaja zece ziariști cu experiență pentru a selecta știrile care vor fi promovate pe rețeaua de socializare, alături de algoritmii existenți, informează Agerpres, care citează AFP.


Rețeaua socială afirmă că urmărește afișarea știrilor relevante într-un News Tab, o pagină dedicată știrilor, separată de fluxul în care este afișat conținutul promovat de prietenii fiecărui utilizator.


Jurnaliștii proprii ai rețelei nu vor edita articole, ci doar vor selecta știrile.


Va fi prima funcție a Facebook care folosește moderatori umani, după ce anul trecut a fost închisă secțiunea controversată Trending Topics (Subiecte populare - n. red.). Echipele care moderau aceste categorii au fost de multe ori acuzate de subiectivism și cenzură.


În News Tab, jurnaliștii vor modera doar secțiunea Top News, în timp ce selecția tuturor articolelor se va baza în continuare pe algoritmi, conform presupuselor preferințe ale fiecărui utilizator și istoricului de navigare pe internet.


Anunțul survine în contextul în care presa clasică se confruntă cu dificultăți - tot mai multe publicații se închid, în timp ce angajatorii caută formule de supraviețuire în era informației gratuite, iar Facebook refuză în continuare să se considere o organizație media și să își asume responsabilitățile editoriale aferente, observă AFP.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9859 secunde