Facebook a recunoscut! A fost alertată de propriii săi ingineri în privința unor activități ruse suspecte

193
Facebook a recunoscut! A fost alertată de propriii săi ingineri în privința unor activități ruse suspecte - facebooklogo-1543399248.jpg

Articole recomandate

Facebook a recunoscut că a fost alertat încă din 2014, de către inginerii săi, cu privire la activități ruse suspecte pe platforma sa, așadar cu mult înainte ca faptele să fie dezvăluite, dar fără să poată să confirme existența unei campanii coordonate.

Gigantul american al rețelelor de socializare este de mai multe luni în vizorul Comisiei însărcinate cu domeniul Digital, Cultura și Presa (DCMSC) din cadrul Camerei Comunelor britanice, prezidată de Damian Collins, în cadrul unei anchete cu privire la fenomenul "fake news".

Collins i-a cerut marți unui reprezentant al rețelei de socializare să explice conținutul unor e-mailuri interne aparținând Facebook - confiscate de la compania americană Six4Three, provenind la origine dintr-o plângere formulată în Statele Unite și obținute în virtutea unei proceduri parlamentare arareori utilizată, potrivit news.ro

Potrivit deputatului, într-unul dintre aceste e-mailuri se arată că un inginer de la Facebook a avertizat întreprinderea, în octombrie 2014, că adrese de IP ruse accesau "trei miliarde" de informații pe zi.


"Dacă adresele de IP ruse extrăgeau cantități enorme de date de pe platformă (...), acest lucru a fost semnalat sau a fost ascuns sub preș?", l-a întrebat Damien Collins pe Richard Allan, un vicepreședinte însărcinat cu datele platformei, potrivit news.ro.

"Orice informație pe care ați fi putut să o vedeți (...) este în cel mai bun caz parțială, în cel mai rău caz înșelătoare", i-a replicat reprezentantul Facebook.

Într-o declarație transmisă AFP, Facebook a recunoscut însă că a fost alertat de personalul său însărcinat cu monitorizarea unor activități potențial suspecte în 2014.

"Inginerii care au semnalat aceste îngrijorări inițiale s-au aplecat apoi asupra problemei și nu au găsit vreo probă a vreunei activități ruse specifice", afirmă întreprinderea.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5057 secunde