Facebook a cerut mai multor spitale acces la datele medicale ale pacienților

226
Facebook a cerut mai multor spitale acces la datele medicale ale pacienților - facebooklogo002-1523039672.jpg

Articole recomandate

Facebook a cerut mai multor spitale importante din SUA acces la datele medicale ale pacienților, cum ar fi bolile de care suferă și medicamentele prescrise, pentru un proiect de cercetare, scrie CNBC.


Compania dorea să coreleze datele cu propriile informații despre utilizatori pentru a ajuta spitalele să determine care pacienți au nevoie de un tratament medical special.




Deși luna trecută Facebook se afla în discuții cu mai multe organizații de sănătate precum Facultatea de Medicină Stanford sau Colegiul American de Cardiologie, ideea a rămas în stadiul de propunere și nu a fost pusă în aplicare din cauza scandalului Cambridge Analytica în cadrul căruia Facebook a fost acuzată că nu face suficient pentru a proteja datele personale ale utilizatorilor.


"Acest proiect a rămas în stadiul de propunere și nu am primit, distribuit sau analizat datele nimănui", a precizat purtătorul de cuvânt al Facebook pentru CNBC.


Facebook a specificat că datele ar fi fost folosite doar pentru cercetări efectuate de comunitatea medicală.


Imaginea companiei americane a avut de suferit după ce s-a descoperit că firma de consultanță politică Cambridge Analytica, care a lucrat pentru Donald Trump, a obținut, fără permisiune, datele personale a 87 de milioane de utilizatori pe care le-a folosit apoi pentru reclame politice orientate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9348 secunde