Experții Kaspersky avertizează "Atacatorii cibernetici sunt cu ochii pe noi"

232
Experții Kaspersky avertizează

Articole recomandate



Cele mai ridicate niveluri de streaming online de până acum se vor înregistra în weekend-ul care urmează, întrucât milioane de oameni care în mod normal ar fi socializat în baruri și restaurante vor fi nevoiți să rămână acasă, potrivit estimărilor publicate de specialiștii Kaspersky, care atrag atenția că un astfel de val de accesări poate reprezenta o oportunitate pentru infractorii cibernetici, anunță agerpres.ro.


"Dintr-o dată, ne găsim în situația în care o mare parte din viața noastră se petrece online. Niciodată lumea nu a mai fost atât de conectată ca acum, iar abilitățile noastre de a comunica, socializa, lucra și tranzacționa online nu au fost niciodată atât de expuse sau de necesare. Deși capacitatea de a face toate aceste lucruri pe internet oferă beneficii incredibile, trebuie să ținem cont și de faptul că, oriunde mergem online, atacatorii cibernetici sunt cu ochii pe noi. Dacă există orice oportunitate de a exploata o asemenea situație și de a atrage oamenii să-și dezvăluie datele personale sau să trimită bani într-un cont fals, putem garanta faptul că escrocii vor profita de ea. Am văzut, deja, exemple de malware legate de coronavirus/COVID-19 care încercau să se folosească de virus pentru a ascunde fișiere nocive în documente cu așa zise informații relevante despre epidemie, însă modalitățile prin care securitatea noastră cibernetică ar putea fi compromisă nu se opresc aici", se arată într-un comunicat al companiei producătoare de soluții antivirus.


Potrivit sursei citate, pe segmentul de streaming, weekend-ul acesta se vor înregistra cele mai ridicate niveluri de până acum.


În ceea ce privește shopping-ul online, specialiștii menționează că, în această perioadă, în care tot mai mulți oameni sunt nevoiți să petreacă mare parte din timp în casă, va înregistra creșteri importante.


"Acest lucru, alături de cumpărăturile făcute din plictiseală, precum și de ofertele tentante ale comercianților care încearcă să rămână pe linia de plutire, va atrage în mod inevitabil atacatorii cibernetici. În orice punct de vârf al cumpărăturilor, putem observa și o creștere a malware-ului și atacurilor de tip phishing, cum se întâmplă după orice incident de proporții sau când oamenii sunt vulnerabili", avertizează Kaspersky.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4926 secunde