Experiment inedit: A PĂCĂLIT GOOGLE MAPS! Vezi cum!

448
Experiment inedit: A PĂCĂLIT GOOGLE MAPS! Vezi cum! - ddd-1580824950.jpg

Articole recomandate

Artistul german Simon Weckert a reușit să păcălească aplicația Google Maps să ofere informații eronate, iar pentru asta nu a avut nevoie decât de 99 de telefoane mobile și un căruț, arată Business Insider, potrivit Digi 24. Simon Weckert s-a plimbat cu cele 99 de telefoane mobile în căruț pe câteva străzi din Berlin, iar toate aparatele aveau deschisă aplicația Google Maps. Străzile pe care trecea Simon deveneau marcate cu roșu pe Google Maps, semn că traficul rutier este intens, iar șoferii erau redirecționați pentru a evita zona.

Un reprezentant Google a declarat pentru Business Insider că aplicația determină traficul rutier contactând constant telefoanele mobile care au pornită funcția de localizare, dar și prin "contribuțiile comunității Google Maps". "Am lansat funcția care permite diferențierea motocicletelor de mașini în anumite țări precum India, Indonezia și Egipt, însă nu putem identifica încă transportul cu căruțuș", a continuat reprezentantul Google pentru Business Insider.

Weckert a spus că a efectuat experimentul vara trecută, însă a făcut rezultatele publice abia acum pentru a aniversa 15 ani de la lansarea Google Maps. Un alt motiv pentru realizarea acestui experiment a fost dorința lui Weckert de a atrage atenția în încrederea oarbă pe care o au oamenii în companiile și platformele de tehnologie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3498 secunde