Doi ingineri IT români, premiați de Apple! Iată ce au descoperit

336
Doi ingineri IT români, premiați de Apple! Iată ce au descoperit - ndamagfzad1hyzi4ntm5n2fjytk3yjzk-1569320287.jpg

Articole recomandate

Doi ingineri IT români au primit o recompensă pentru că au găsit o vulnerabilitate în softul iOS pe care au raportat-o direct producătorului, conform wall-street.ro.

Funcția care era activă atunci când era utilizat smart watch-ul pe post de walkie-talkie a fost blocată de Apple la nivel global după ce mesajele specialiștilor români au fost primite.

Marius Boeru și colegul său au trimis celor de la Apple felul în care poate fi reprodusă vulnerabilitatea. Cei doi lucrează în domeniul IT de peste 14 ani, iar în timpul liber se preocupă cu proiecte e digitalizare din comunitatea Digital Nation.

Specialiștii IT din România, în general, s-au remarcat constant prin abilităților lor. Cei doi sunt recunoscuții ca făcând parte și din echipa care a dezvoltat primul serviciu de cloud din țară.

Pe lângă competențele extraordinare ale inginerilor români, exemplul lui Marius Boeru și al colegului său arată ce înseamnă colaborarea și bunele practici din domeniul securității cibernetice. IT-ul trebuie să fie un exemplu pozitiv de promovare a mentalității de dezvoltare bazată pe cooperare, susțin cei de la Digital Nation.

Astfel, Digital Nation, împreună cu compania CyberWall își propun crearea unui sistem de cyber range prin care să se verifice periodic integritatea și siguranța soluțiilor folosite de consumatorii finali români.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5028 secunde