Capsula SpaceX a ajuns după 19 ore la ISS

de Cuget Liber Duminică, 31 Mai 2020 146
Astronauții Bob Behnken (49 de ani) și Doug Hurley (53 de ani) aflați la bordul capsulei Crew Dragon au intrat duminică, în jurul orei 20:20, ora României, în Stația Spațială Internațională unde au fost primiți de colegii lor astronauți, un american și doi ruși. A fost un moment emoționant, iar pentru SUA sunt momente istorice. Este pentru prima oară când NASA a trimis în spațiu astronauți la bordul unei navete aparținând unei companii private.


Primul care a pătruns la bordul ISS a fost Bob Behnken. S-a îmbrățișat cu Christopher Cassidy, astronautul american aflat la bord, și apoi cu cei doi cosmonauți ruși. A urmat Doug Hurley, după care cei cinci s-au așezat pentru poza de grup. Noii veniți erau îmbrăcați în tricouri negre, în timp ce colegii aflați la bordul ISS aveau combinezoane.  Hurley părea foarte transpirat și a avut nevoie de un șervețel pentru a-și șterge fruntea. 


Astronauții, aflați în imponderabilitate, s-au îmbrățișat și și-au dat mâna, apoi au făcut o poză de grup și au vorbit cu centrul NASA de la Cape Canaveral. Le-au povestit experților cum a decurs zborul și cum s-a comportat capsula Crew Dragon. O conferință de presă transmisă direct din spațiu. Iată imaginile:


Misiunea NASA - SpaceX a avut un succes deplin. Prima navetă lansată în ultimii 9 ani de pe teritoriul american a ajuns cu bine la destinație și a andocat la Stația Spațială Internațională după un zbor de aproximativ 19 ore.  


În ciuda reacției ironice pe care a avut-o Rusia la adresa misiunii reușite a americanilor, cei doi cosmonauți ruși de la bordul Stației Spațiale Internaționale i-au întâmpinat cordial pe noii lor colegi americani și s-au bucurat de sosirea lor.


Cei doi nou-sosiți pe Stația Spațială Internațională vor petrece pe orbită aproximativ 4 luni și vor efectua lucrări de întreținere și verificare.


Sursa: digi24.ro


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Tehnologie

Ultima oră

Titlurile zilei