Bitcoin a crescut cu peste 1.000 de dolari în doar o zi. La ce nivel ar putea ajunge

412
Bitcoin a crescut cu peste 1.000 de dolari în doar o zi. La ce nivel ar putea ajunge - bit-1512031385.jpg

Articole recomandate

Bitcoin a crescut cu peste 1.000 de dolari într-o singură zi, depășind miercuri nivelul de 11.000 de dolari, iar singura explicație a analiștilor este că moneda virtuală se află într-o bulă speculativă, relatează MarketWatch.


După ce a atins marți, pentru prima oară, nivelul de 10.000 de dolari, bitcoin și-a continuat miercuri creșterea, atingând în timpul tranzacțiilor un vârf de 11.377,33 dolari pe unitate, potrivit site-ului CoinDesk. Ulterior, bitcoin a fost tranzacționată la 10.834,56 dolari pe unitate, în creștere cu 9,4% față de ziua precedentă.

"Nu există fundamente și nici motive tehnice care să explice asta, decât că este o uriașă bulă speculativă. Este greu de spus unde ne aflăm exact pe curbă, dar forma graficului este de parabolă, iar acest lucru nu durează niciodată", a spus Neil Wilson, analist senior la firma ETX Capital.

Creșterea uriașă înregistrată miercuri este cea mai rapidă creștere de 1.000 de dolari consemantă vreodată de monedă. Bitcoin a avut nevoie de doua zile pentru a atinge 9.000 de dolari și de 17 zile pentru a urca de la 7.000 de dolari la 8.000 de dolari.

În luna noiembrie, bitcoin a avansat cu aproape 70% și cu peste 900% în 2017.

"Având în vedere cererea uriașă, bitcoin ar putea crește la 14.000 de dolari până la sfârșitul anului viitor, dacă nu până la jumătatea acestuia. Sună ridicol? Ei bine nu prea, când vorbești în termeni procentuali", a spus Naeem Aslam, analist șef la Think Markets.

"După pragul de 10.000 de dolari, dacă anticipăm un preț de 14.000 de dolari este o creștere de doar 40%, iar bitcoin și-a dovedit capacitatea de a se aprecia cu peste 50% într-o singură lună", a exlicat Aslam.

Alți analiști au estimări mai agresive. Michael Novogratz, fost manager la fondul de hedging Fortress, a estimat luni că moneda virtuală ar putea urca la 40.000 de dolari până la sfârșitul anului 2018. El a prognozat, într-un interviu acordat CNBC, că există "un val mare de bani care vine, nu doar aici, ci în întreaga lume".

Această frenezie a investițiilor în bitcoin provoacă însă îngrijorarea că traderii vor suporta pierderi mari dacă bula speculativă se va sparge.

Un editorialist al MarketWatch, Mark Hulbert, anticipează că există un risc de 80% ca bitcoin să se prăbușească, argumentând că "această creștere extraordinară a prețului monedei depășește pragul dincolo de care prăbușirea devine aproape o certitudine".

Alții au comparat această creștere cu mania bulbilor de lalea din Olanda, din secolul XVII, când prețurile acestora au urcat puternic înainte să se prăbușească. Cazul este considerat ca fiind prima bulă speculativă consemnată în istorie.

Sursa: News.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
Stire din Tehnologie : Apple va lansa un iPhone pliabil
Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
Stire din Eveniment : GRAV ACCIDENT RUTIER PE DN4! ȘASE VICTIME
Pagina a fost generata in 0.5947 secunde