Află de ce trebuie să te ferești pe Facebook

324
Află de ce trebuie să te ferești pe Facebook - 1-1593091061.jpg

Articole recomandate

Specialiștii CERT-RO transmit un avertisment legat de o nouă campanie de tip phishing prin care hackerii vor să-ți fure datele. Dacă ești utilizator de Facebook, atunci ești direct vizat, așa că ar fi bine să știi cum să te ferești, informează Playtech.ro.


Hackerii și-au diversificat metodele pe perioada pandemiei și încep să atace platformele care sunt extrem de utilizate în această perioadă. Printre ele se numără și Facebook, iar specialiștii de la CERT-RO transmit un avertisment.


E vorba de o nouă campanie de tip phishing, prin care sunt vizați direct utilizatorii de Facebook. Campania se propagă rapid prin intermediul rețelei de socializare.


Potrivit specialiștilor, noua metodă a hackerilor are rolul de a culege date sensibile despre cei care au un cont de Facebook.


"Una dintre metodele preferate de atacatori în răspândirea conținutului malițios este aceea de a crea mesaje, e-mailuri sau chiar pagini false, care arată (din punct de vedere vizual) asemănător cu o notificare legitimă. Mai mult, fără o analiză atentă a provenienței mesajului, astfel de campanii pot fi convingătoare. Așa cum se poate observa din capturile paginilor care promovau astfel de conținut, mesajul postat avea ca obiectiv impacientarea utilizatorului, cu privire la blocarea contului personal, pentru răspândirea de informații false sau fraudă", arată CERT-RO.


Metoda e una sofisticată. În text e inclus un link care duce către un site de phishing, unde se colectau datele de autentificare ale contului de Facebook.


"Recomandarea echipei CERT-RO este, în primul rând, să nu acționăm impulsiv în mediul online și să citim cu atenție textul mesajelor sau al notificărilor pe care le primim. Dacă avem suspiciuni, să verificăm link-urile sau atașamentele pe care urmează să le accesăm cu o soluție de securitate. Dacă ați căzut victimă unei astfel de capcane, vă recomandăm să ne scrieți la [email protected] sau să ne trimiteți un mesaj pe conturile noastre de social media!", subliniază experții.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4939 secunde