Află care au fost cele mai utilizate aplicații în pandemie

271
Află care au fost cele mai utilizate aplicații în pandemie - videochattingapps-1589893472.jpg

Articole recomandate



Pe perioada pandemiei, internetul a fost sub presiune: multă lume a lucrat de acasă și a folosit o serie de aplicații pentru a ține legătura cu cei dragi de la distanță. Din momentul în care restricțiile generate de coronavirus au fost implementate în majoritatea țărilor europene, interesul pentru comunicarea online a crescut de 7 ori. Iată un top al aplicațiilor utilizate în perioada pandemiei, realizat de Picodi, conform playtech.ro.


Cei de la Picodi au analizat numărul mediu de căutări online ale mai multor aplicații de comunicare instantanee populare, atât de la producători mari, cât și de la cei de nișă, cum ar fi Google, Microsoft, Facebook, Rakuten, Line Corporation.


Câștigătorul european este fără îndoială WhatsApp-ul, a fost căutat cel mai des în 22 de țări. Această aplicație a preluat conducerea pe tot continentul, din Portugalia prin Spania, prin Elveția și Italia până în Germania și Cehia. O explozie a interesului pentru comunicatorul verde este vizibilă și în Rusia, Turcia și Finlanda. România se află, la fel, în echipa WhatsApp, fiind de partea vest-europenilor.


În 14 țări, cea mai utilizată aplicație de comunicare instantanee a fost Zoom. Interesul pentru acesta a fost la un nivel ridicat, în special în nordul Europei (Marea Britanie, Norvegia), în unele țări baltice (Lituania, Estonia), precum și în Ucraina și Moldova.


Viber și Microsoft Teams, la fel ca și Skype, au domnit numai în 4 țări, arată Picodi. Ambele aplicații de comunicare au găsit cel mai mare număr de utilizatori în Peninsula Balcanică și în Liechtenstein (Microsoft Teams) și Belarus (Viber). Iar locuitorii din Danemarca au ales în mod special, Google Meet. Studiul a fost realizat pe baza numărului de căutări online pentru 19 aplicații de mesagerie instantanee.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6087 secunde