Acum o să poți deschide orice site în Chrome pe iPhone. Iată cum

343
Acum o să poți deschide orice site în Chrome pe iPhone. Iată cum - 1-1593349374.jpg

Articole recomandate

Deși ai de mult timp posibilitatea să instalezi browsere terțe de internet pe iPhone, Apple nu-ți permite să deschizi linkurile în altceva decât Safari. Din fericire, dacă ești fan Chrome, acum există o alternativă, informează playtech..


Într-o lume ideală, ai putea să-ți definești pe iPhone aplicațiile implicite pentru anumite tipuri de acțiuni. Când vine vorba de navigat pe internet însă, gigantul din Cupertino nu este foarte flexibil. Ca urmare, dacă atingi un link primit pe WhatsApp sau iMessage, de fiecare dată îți va fi afișat în Safari. Dacă vrei să-l deschizi în alt browser, eventual, trebuie ții degetul apăsat pe el, îl copiezi, te duci în Chrome și îl lipești în vedere accesării.


Din fericire, există o "scurtătură" prin care poți scăpa de acest tertip. Suportul pentru scurtături a fost introdus de Apple în iOS 13 printr-o aplicație dedicată intitulată Shortcuts. Aceasta te ajută să automatizezi anumite sarcini pe dispozitivele cu iOS și iPad OS. Automatizarea face referire la programare unui set de acțiuni pe care le ascunzi în spatele unui singur buton.


Deși întregul mecanism de programare și automatizare pare destul de laborios, este important de reținut că poți descărca "scurtături" realizate de alte persoane. După ce vei urma pașii de mai jos, în meniul de partajare al unui link vei avea o opțiune suplimentară intitulată Open in Chrome (Deschide în Chrome).


Pentru că nu este disponibilă în galeria de scurtături, această nouă scurtătură trebuie descărcată de pe internet și încărcată în Shortcuts. În acest sens, primul gest pe care trebuie să-l faci este să permiți respectiva operațiune din meniul de configurare al aparatului. Dacă nu ai mai folosit niciodată Shortcuts sau Scurtături, înainte orice altă etapă, trebuie să intri o dată în acel program și să accepți orice notificare.


După aceea, intră în configurări la Scurtături și bifează Scurtături neautorizate. Apasă pe Permiteți pentru confirmare. După aceea, fă click pe acest link pentru a beneficia de scurtătura Open in Chrome. Apasă pe Adăugați scurtătura neautorizată, la fel ca în captura de ecran de mai jos. Din acel moment, printre opțiunile de partajare ale unui link, chiar și unul deschis în Safari, vei găsi opțiunea intitulată Open in Chrome.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5912 secunde