Acțiunile Uber scad puternic în prima zi de tranzacționare la bursă

265
Acțiunile Uber scad puternic în prima zi de tranzacționare la bursă - uber-1557564869.jpg

Articole recomandate

Acțiunile companiei de ride-sharing Uber au scăzut cu 7,6% până la închiderea ședinței în prima zi de tranzacționare la bursă, transmite BBC, citează Mediafax. Până la sfârșitul sesiunii, acțiunile au ajuns la 41,51 de dolari, sub prețul de listare al companiei de 45 de dolari.


Inițial, Uber a sugerat prețuri cuprinse între 44 și 50 de dolari pe acțiune, compania fiind evaluată la 120 miliarde de dolari. Directorul executiv a lui Uber, Khosrowshahi a declarat că prețul de 45 de dolari pe acțiune a fost influențat de incertitudinea din mediul economic global.


Până la sfârșitul sesiunii însă, acțiunile au ajuns la 41,51 de dolari, sub prețul de listare al companiei de 45 de dolari.


Uber nu a făcut nici până acum profit și a avertizat recent că este posibil să nu mai facă deloc. De la înființarea sa din 2009, compania a pierdut aproximativ 9 miliarde de dolari.

Khosrowshahi a încercat să-i liniștească pe investitorii dezamăgiți de scăderea prețului acțiunilor la debutul său pe piață. "Succesul companiei nu va fi măsurat într-o zi, ci de-a lungul anilor", a spus Khosrowshahi.

Acțiunile vor tranzacționa acum sub simbolul UBER. Investitorii pariază pe Uber, fiind o companie care se diversifică în mai multe sectoare. Pe lângă afacerea de ride-hailling, Uber dezvoltă și mașini autonome și deține o afacere de livrare a alimentelor numită Uber Eats.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4296 secunde