A încetat din viață inventatorul comenzilor "Cut", "Copy" și "Paste"

269
A încetat din viață inventatorul comenzilor

Articole recomandate

Informaticianul Larry Tesler, inventatorul unor comenzi precum "Cut", "Copy" și "Paste", a murit la vârsta de 74 de ani, informează BBC, citat, de Agerpres.

Tesler a început să lucreze în Silicon Valley la începutul anilor 1960, când computerele nu erau accesibile majorității oamenilor. Grație inovațiilor pe care le-a gândit - inclusiv comenzile "Cut", "Copy" și "Paste" - ele au devenit ușor de înțeles și de utilizat. Una dintre cele mai utilizate comenzi, "Copy - Paste", a fost bazată, aparent, pe o veche metodă de editare - porțiuni de text imprimat erau tăiate, fizic, și lipite unele de altele. Comanda a fost încorporată în softul Apple pe computerele Lisa în 1983 și pe Macintosh, tip de computer care a fost lansat anul următor.

Tesler a lucrat o bună perioadă pentru Xerox. "Inventatorul Cur/Copy & Paste, Find & Replace și altele, a fost fostul cercetător Xerox Larry Tesler. Ziua voastră de lucru este mai ușoară mulțumită ideilor lui revoluționare", a transmis compania pe Twitter.

Larry Tesler s-a născut în New York, în 1945, și a studiat la Stanford (California). După absolvire, s-a specializat în designul interfaței cu utilizatorul. A lucrat pentru companii importante. A început la Xerox Palo Alto Research Center (Parc), înainte ca Steve Jobs să îl aducă la Apple, unde a petrecut 17 ani și a devenit cercetător principal. După ce a plecat de la Apple, a înființat un start-up educațional și a lucrat pentru scurte perioade la Amazon și Yahoo!.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5295 secunde