Vacanța se lasă așteptată! Handbaliști de la HC Dobrogea Sud, la loturile naționale

229
Vacanța se lasă așteptată! Handbaliști de la HC Dobrogea Sud, la loturile naționale - handbal-1576699761.jpg

Articole de la același autor

Deși au încheiat socotelile pe anul acesta cu Liga Națională, handbaliștii de la HC Dobrogea Sud mai au de așteptat până să intre în vacanță. Mai mulți jucători și-au făcut bagajele pentru cantonamentele echipelor naționale. 


Tricolorii s-au reunit la București, sub comanda selecționerului Rareș Fortuneanu. Începe pregătirea campaniei de calificare la Campionatul Mondial din 2021, iar HC Dobrogea Sud are patru jucători convocați la lot: pivotul Marius Mocanu, extrema stângă Vencel Csog, portarii Ionuț Iancu și Dani Vasile, ultimul însă doar pentru prima parte a cantonamentului. Pe 10, 11 și 12 ianuarie, naționala României va juca la turneul de calificare de la Benevento, cu Italia, Kosovo și Georgia lui Irakli Chikovani. 
"Este obligatoriu să trecem de turneul de calificare din Italia, să mergem mai departe. Rareș Fortuneanu este un antrenor care cunoaște bine handbalul internațional, pentru că activează de mulți ani în Franța. Este tânăr, este ambițios, un antrenor apropiat de jucători. Cred că ne putem califica la Campionatul Mondial, chiar dacă acum suntem destul de jos. Avem jucători de valoare, vor veni și cei din străinătate. Nu am renunțat la visul de a merge la un turneu final", a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, Marius Mocanu. 


Din 2011, de la Campionatul Mondial din Suedia și Danemarca, tricolorii nu au mai fost prezenți la niciun turneu final major. Asemenea lui Mocanu, și Iancu a evoluat în ultimii ani pentru echipa națională în campaniile de calificare ratate rând pe rând de tricolori. 


Începe Trofeul Carpați 
Naționala începe pregătirea actualei campanii cu Trofeul Carpați, care va avea loc la București, între 26 și 29 decembrie. 
"E un bun prilej de verificare. Merg încrezător la lot, este prima dată când voi lucra cu Rareș Fortuneanu. Turneul din Italia este destul de greu, dar mergem încrezători acolo. Cred că pornim cu prima șansă, sper să demonstrăm asta și să obținem calificarea", este de părere portarul Ionuț Iancu.


Italia se anunță principala contracandidată, având și avantajul terenului propriu. Georgia ar putea încurca socotelile, dar nu pare să ia în calcul câștigarea turneului, cel puțin aceasta este opinia georgianului de la HC Dobrogea Sud, Irakli Chikovani: "Nu avem șanse în Italia. Pe noi ne interesează barajul cu Finlanda, din 16-19 ianuarie, ca să putem merge mai departe în calificările pentru EURO 2022". 


Dacă va câștiga turneul din Italia, naționala României se va califica într-o fază intermediară, un baraj în dublă manșă, 15/16 și 18/19 aprilie, la care vor participa și echipele de la EURO 2020 care nu merg la turneele preolimpice. 


Play-off-ul final care va da biletele pentru Campionatul Mondial din 2021, din Egipt, va avea loc în luna iunie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4044 secunde