Universitatea "Ovidius", argint la Naționalele Universitare de volei masculin

497
Universitatea

Articole de la același autor

Echipa masculină de volei a Universității "Ovidius" Constanța s-a clasat pe locul secund la Campionatul Național Universitar, după ce a pierdut finala în fața Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj Napoca, scor 0-2 (24-26, 20-25), la Bacău. Podiumul a fost completat de Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău. 


UOC a terminat grupa preliminară cu maximum de puncte, fără să piardă vreun set: 2-0 cu Universitatea "Transilvania" din Brașov, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București și Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava. S-a jucat după sistemul "cel mai bun din trei seturi". 


Antrenorul echipei de pe litoral, asist. univ. Florin Voinea, s-a bazat la această competiție pe un lot format din șapte jucători: Andrei Grigoraș, George Gavriz, Adrian Aciobăniței, Andrei Mihălescu, Robert Vologa, Roman Eduard, Raul Dan. 


"Băieții s-au comportat foarte bine, au fost foarte motivați. Au vrut să contribuie la vistieria de trofee a Universității «Ovidius» și iată că au reușit. Au îmbinat foarte bine orele teoretice parcurse împreună, cu cele practice și am obținut un rezultat de prestigiu, pentru al doilea an consecutiv", a declarat antrenorul Florin Voinea. 


Din echipa Universității "Ovidius" a lipsit Alexandru Muscină, unul din cei mai talentați tineri voleibaliști ai României, suspendat anul trecut pe termen nelimitat din orice competiție de către Federația Internațională de Volei, deoarece a pariat pe un meci de volei în care era implicată echipa sa la acea vreme, Arcadia Galați. 


A fost ultima competiție oficială a voleiului universitar. Din diferite considerente, organizatorii Campionatului Universitar, Federația Sportului Școlar și Universitar și Federația Română de Volei au decis ca, în acest an, voleiul universitar să nu fie eligibil pentru a concura în turneele universitare europene. 


CS Medgidia va ataca promovarea în Divizia A 


Antrenorul Florin Voinea va continua și în sezonul competițional 2018/2019 alături de voleibalistele de la CS Medgidia, echipă ce a fost foarte aproape de promovarea în primul eșalon. A fost la două seturi distanță de turneul de promovare al Diviziei A, însă a pierdut cu 0-3 duelul cu CS Rapid București. 


"Cu siguranță vom ataca promovarea în acest sezon. Anul trecut, am fost extrem de aproape și vrem să ne revanșăm. Am realizat câteva transferuri de marcă, jucătoare din primul eșalon. Practic, am reușit să aducem acasă, la Medgidia, jucătoarele crescute aici. 


Avem susținerea autorităților locale și sunt convins că împreună vom obține rezultate frumoase pe viitor. Toată lumea își dorește CS Medgidia la cel mai înalt nivel", a completat Florin Voinea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6004 secunde