Un român, desemnat cel mai valoros junior din lume la baschet 3x3

130
Un român, desemnat cel mai valoros junior din lume la baschet 3x3 - baschet3x3-1516291366.jpg

Articole de la același autor

Românul Radu Petrescu a fost desemnat cel mai bun sportiv din lume la categoria juniorilor sub 18 ani la baschet 3x3, potrivit clasamentului mondial la această specialitate dat publicității de către Federația Internațională de Baschet la începutul anului, informează un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Pe locul al treilea se află un alt jucător român, Victor Bogdan, coechipier cu Petrescu în naționala U18 a României care a ocupat locul 8 la Mondiale și locul 9 la Europene în 2017.

În circuitul național Sport Arena Streetball, Radu, jucător la Știința București, a bifat trei turnee câștigate, în timp ce Victor, care evoluează pentru CSU Sibiu, are patru succese.

Baschetul 3x3 a fost inclus, anul trecut, pe lista disciplinelor olimpice, urmând să își facă apariția în premieră în programul Jocurilor Olimpice la ediția Tokyo 2020.

Campioana europeană Andra Haas este cea mai bine clasată jucătoare din România la senioare, locul 76, în timp ce la seniori, cea mai bună poziție a unui jucător român îi aparține lui Alin Spahiu, locul 89.

În clasamentul mondial pe națiuni, România se află pe locul 9, punctele obținute de jucători în cadrul circuitului național de baschet Sport Arena Streetball aducând o contribuție majoră la poziția ocupată de țara noastră.

Turneele organizate de-a lungul anului, dar și infrastructura la standarde oficiale FIBA 3x3, oferă șansa jucătorilor români de a se pregăti în cele mai bune condiții pentru evenimentele internaționale. Cele mai noi terenuri au fost construite recent în patru licee din Sectorul 2 al Capitalei (Mihai Viteazul, Spiru Haret, Iulia Hașdeu și Școala Centrală).

Anul 2018 va reprezenta cel de-al 14-lea sezon al competiției Sport Arena Streetball, programul turneelor urmând a fi anunțat la începutul primăverii, se mai arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.9437 secunde