Turul României la ciclism revine în anul Centenarului

246
Turul României la ciclism  revine în anul Centenarului - turul-1536335375.jpg

Articole de la același autor

Președintele Federației Române de Ciclism, Eduard Novak, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că Turul României, organizat cu ocazia Centenarului după o pauză de cinci ani, va marca evoluția ciclismului românesc de acum înainte.

"Pentru mine este o zi specială, pentru că știu ce responsabilitate avem când vom organiza a 51-a ediție a Turului Ciclist al României. Este un eveniment important nu numai pentru ciclismul românesc, ci pentru întreg sportul românesc. Pentru că nu foarte multe competiții au ajuns la 51 de ediții. Este o revenire spectaculoasă a competiției în anul Centenarului. Mă bucur că împreună cu MTS și COSR am reușit să punem pe picioare acest concurs", a declarat Eduard Novak.

Președintele FRC a explicat că traseul ediției a 51-a nu a fost ales în funcție de dificultate, ci pentru a marca și uni regiunile României în anul Centenarului.

"Turul va începe la Alba Iulia, cu startul pe 19 septembrie și prima sosire la Sibiu. După aceea, se va merge la Brașov, Focșani, pe 21 septembrie se va face o transbordare la Buzău, de unde se va pleca la Târgoviște, iar de acolo, în ultima etapă, se vine spre București. Acest traseu a fost ales pentru a marca și uni regiunile țării, deci nu pentru a avea cea mai grea cursă posibilă. De aceea nu a fost ales Transfăgărășanul sau Transalpina, este un traseu special pentru Centenar", a precizat Eduard Novak.

Vor participa la Turul României cinci echipe naționale, 11 echipe continentale și patru de club: România, Rep. Moldova, Serbia, Turcia, Belarus; Team Novak (România), MsTina-Focus (România), Team Illuminate (SUA), Monkey Town (Olanda), Trevigiani Phoenix-Hemus 1896 (Bulgaria), Kobanya Cycling Team (Ungaria), Massi-Kuwait (Kuweit), Pannon Cycling Team (Ungaria), Voster ATS Team (Polonia), Apple Team (Kazahstan), Lvov Cycling Team (Ucraina); Steaua București (România), UVT Devron West Cycling Team Timișoara (România), Cycling Team Friuli (Italia), Novo Nordisk Development Team (SUA). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5067 secunde