Trei puncte importante câștigate de Viitorul, la Giurgiu

269
Trei puncte importante câștigate de Viitorul, la Giurgiu - 17522313146175029722043116499838-1491249636.jpg

Articole de la același autor

FC Viitorul Constanța a învins campioana Astra Giurgiu cu scorul de 2-1 (2-1), luni seara, în deplasare, într-un meci din etapa a treia a fazei play-off a Ligii I de fotbal.


Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a reușit o victorie foarte importantă în lupta pentru titlu după o primă repriză cu o desfășurare incredibilă. Oaspeții conduceau cu 2-0 după 20 de minute, grație golurilor marcate de Aurelian Chițu (13) și Cristian Săpunaru (20, autogol), iar Viitorul a ratat șansa de a tranșa soarta partidei, irosind două lovituri de la 11 metri în decurs de șapte minute, prin Aurelian Chițu (30) și Florinel Coman (37). 


Astra a redus din diferență prin Daniel Florea (39), la scurt timp de la intrarea sa pe gazon, și a avut oportunitatea egalării, însă tot el a ratat un penalty (42).


FC Viitorul a surprins în prima parte a meciului echipa lui Marius Șumudică (aflat în tribună, în stare de suspendare), dar Chițu a tras din careu, peste poartă (9). Peste patru minute, același Chițu, fost jucător la Astra, a deschis scorul reluând din unghi o minge revenită de la Săpunaru.


Budescu a avut și el o ocazie pentru Astra (16), însă Rîmniceanu a respins, după care a fost rândul portarului Iliev să se remarce la șutul din unghi al lui Chițu (17).


FC Viitorul și-a dublat avantajul în min. 20, când Coman, care a pasat excelent la primul gol, a vrut să trimită o minge în fața porții, dar Săpunaru a intervenit nefericit și a trimis în propria poartă.


Rîmniceanu a fost la post la lovitura de cap a lui Fabricio (24), iar apoi oaspeții au primit ușor penalty, după un duel între Coman și Săpunaru, reluările TV demonstrând că fundașul nu l-a atins pe Coman. Chițu a tras modest și portarul Plamen Iliev a apărat lovitura de pedeapsă (30).


Astra l-a pierdut pe Budescu (30), accidentat, după care Sergiu Buș (33) a ratat reluarea din trei metri. La poarta cealaltă, Junior Morais l-a faultat pe Benzar, dar și Coman a ratat penalty-ul, Iliev apărând din nou (37).


Astra a redus din diferență în min. 39, prin Florea, găsit bine în careu de Ioniță II, noul-intrat marcând cu un șut la colțul lung. Seto a fost faultat de Țîru în careu, dar Florea a trimis pe lângă poartă din penalty (42), ratând egalarea.


Repriza secundă a fost mai puțin spectaculoasă, cele două echipe fiind mult mai atente la faza defensivă. Astra a atacat în căutarea egalării, dar nu a reușit să își creeze prea multe ocazii. Ioniță a fost blocat de Rîmniceanu (49), iar Buș a avut două situații bune, dar a preluat greșit în șase metri (69), iar apoi șutul său din unghi a fost reținut de Rîmniceanu (70).


Viitorul a reușit o fază frumoasă prin Casap (66), dar șutul său a ocolit vinclul.


Victoria echipei antrenate de Gheorghe Hagi vine după ce Astra s-a impus cu 3-1 la Ovidiu, săptămâna trecută, în sferturile de finală.




Clasament: 1. FC Viitorul (33 p), 2. FCSB (30 p), 3. CFR Cluj (28 p), 4. CSU Craiova (24 p), 5. Dinamo (23 p), 6. Astra (23 p).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Martie 2017
Stire din Sport : FC Viitorul - FC Steaua 3-1, în play-off
Pagina a fost generata in 1.1076 secunde