Trei finale în două săptămâni pentru jucătoarea de tenis Roxana Manu

445
Trei finale în două săptămâni pentru jucătoarea de tenis Roxana Manu - treifinale1469467074-1469482781.jpg

Articole de la același autor

 Au fost două săptămâni extrem de active pentru jucătoarea de tenis Carmen Roxana Manu, legitimată la LPS Constanța, în care a disputat nu mai puțin de trei finale. 


Primul turneu a fost cel din Grecia, Ioannina Cup, de nivel Grade 5, care a avut loc în perioada 11-17 iulie și în care Roxana s-a făcut remarcată. În proba de simplu, sportiva în vârstă de 15 ani a atins faza sferturilor de finală, unde a pierdut în fața primei favorite a turneului, Vasiliki Karvouni din Grecia (16 ani), scor 6-1, 7-6 (5), cea care avea să și câștige turneul. 


La dublu, perechea formată din Denisa Gheorghe și Roxana Manu a fost învinsă, în finala competiției, de cuplul elen Vasiliki Karvouni/Galatea Mesochoritis, scor 4-6, 6-7 (4). Până în finală, cele două românce nu ceda-seră niciun set în cele trei partide susținute anterior. 


Eleva pregătită de Mircea Gallan a trecut rapid peste semieșecul suferit la turneul din Grecia, unde a fost extrem de aproape de trofeu, și s-a prezentat foarte motivată la cea de-a cincea ediție a Trofeului "Argeș Cup Dr. Oetker", turneu din circuitul internațional Tennis Europe, de Categoria 2, din perioada 18-24 iulie. 


În întrecerea de simplu, Roxana Manu a reușit să cucerească trofeul după ce a învins-o în finală pe Alexandra Braga, scor 6-4, 6-2, la capătul unui turneu în care și-a învins adversarele fără drept de apel. 


Proba de dublu a avut un deznodământ asemănător. Constănțeanca a făcut cuplu cu Raluca Floca Oprea și s-a impus în finală în fața perechii Alexandra Braga/Lavinia Savu, scor 2-6, 7-5, 10-4. 


"Au fost două săptămâni pline pentru noi, în care am evoluat destul de bine. Mă bucură foarte mult faptul că durerile Roxanei s-au mai ameliorat și nu mai sunt așa mari bătăi de cap. Turneul de la Curtea de Argeș a fost ultimul jucat de Roxana la U16. De acum, ne vom axa doar pe turnee ITF, unde sunt acceptați sportivi până la 18 ani. Chiar dacă are doar 15 ani, sunt încrezător că va putea acumula experiență și valoare duelându-se cu sportive mai în vârstă ca ea", a declarat Adrian Manu, tatăl sportivei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3484 secunde