Directorul executiv al DJST Constanța, Mariana Solomon:

"Trebuie să luăm măsuri pentru minima întreținere a pistei de atletism"

2900
5

Articole de la același autor

Conducerea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța a luat decizia de a limita accesul amatorilor pe pista de atletism din incinta stadionului "Farul". Astfel, începând de luni, aceștia vor putea intra doar pe baza unor abonamente speciale  ce se pot procura contra cost - 150 lei pe lună -, direct de la DJST Constanța, din strada Ion Bănescu nr. 2. 


Pista de atletism a stadionului "Farul" era din ce în ce mai aglomerată, alături de sportivii profesioniști venind să alerge tot mai mulți constănțeni dornici nu numai de mișcare, ci și de… grătare! 


Într-o perioadă tulbure, în care se face transferul administrării, stadionul fusese "invadat", la propriu, de diverse personaje care nu aveau legătură cu sportul, gândurile lor fiind la mici și bere, și nu la alergare. Nu lipseau nici cursele auto/moto de pe pista de atletism. 


La o simplă privire, se constată că pista are nevoie foarte mare de lucrări de întreținere. Gradul de degradare al acesteia este unul accelerat, iar DJST nu dispune de fondurile necesare pentru a salva ce se mai poate salva. 


În acest context, decizia este una salutară, cu atât mai mult cu cât, conform informațiilor furnizate de directorul executiv al DJST Constanța, Mariana Solomon, toți banii care se vor strânge din aceste taxe vor fi reinvestiți în pistă. 


În acest moment, baza sportivă "Farul" se află în proces de transfer, de la Ministerul Tineretului și Sportului către autoritățile locale, însă procedurile sunt destul de anevoioase. 


"Există un ordin de minister, din 2010, care ne dă voie să închiriem pista. Luni, am vândut șase abonamente, deci oamenii au înțeles că este nevoie de întreținerea pistei și că nu-și bagă nimeni banii în buzunar. Trebuie să facem ceva pentru a asigura măcar o ordine și o întreținere minimă necesară. Să nu mai dăm ocazia unora de a confunda stadionul cu o zonă de picnic sau cu o pistă de curse. În ceea ce privește sportul de performanță, am luat legătura cu toate structurile sportive ce au nevoie de acces, am stat de vorbă și am stabilit un program organizat, ca toată lumea să fie mulțumită", a declarat Mariana Solomon. 


v v v 


Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța face eforturi considerabile pentru a-și forma un buget decent, ce ar trebui să acopere toate cheltuielile aferente acestui an. 


În afara stadionului din strada Primăverii, DJST mai are în administrare, printre altele, Complexul Sportiv "Tomis", din strada Flămânda, și Sala Sporturilor, alte două structuri care necesită cheltuieli semnificative. Pentru a le menține la un nivel acceptabil, DJST apelează la subvențiile de la stat, dar caută să-și mărească bugetul din venituri proprii. Astfel, toate cluburile sportive din Constanța au semnate contracte de închiriere, contra cost, pentru a se folosi de aceste baze sportive. 


Comentează știrea

Alergator amator
4 iulie 2017
Interese ascunse

Doamna Mariana Solomon minte. Cei care se antreneaza pe stadion nu au vazut grataristi. Deci nu asta este motivul pentru care s-a restrictionat accesul. Interesul este ca alergatorii sa fie alungati si terenul sa fie declarat inutil. Probabil a devenit tinta altora care doresc sa faca "investitii"imobiliare. Si chiar daca ar fi intrat vreodata grataristi, de ce sunt "pedepsiti" alergatorii? Doamna Mariana Solomon nu are idee cam cati alergatori sunt in Constanta, si nici nu cred ca e interesata sa stea de vorba cu ei ca sa poata spune ca a luat masura cea mai potrivita pentru toti. Da, stadionul necesita intretinere, Dar ceea ce fac cei de la Directia Judeteana nu are nicio legatura cu acest aspect.

Sorin
4 iulie 2017
Stadion

Alerg pe stadion de cel putin 2 ani si nu am vazut un nici un gratar. Si nici pe doamna Solomon nu am vazut-o pe acolo. In schimb am vazut oameni care vroiau sa faca miscare si cred ca ar trebui incurajat acest lucru. Mai ales din partea Directiei de Sport. Daca se dorea putina ordine pe acolo putea sa se faca si prin alte masuri nu sa ceri 150 lei pe luna. Proasta decizie.

alergatorul fara gratar
5 iulie 2017
la stadion

Doamna Solomon, declaratia este una fara logica. Mai bine nu ati fi motivat deloc luarea acestei decizii, ca sigur era mai intelept din partea dumneavoastra. Ce treaba are gratarul cu sportul? Incercati sa ii opriti pe unii sa mai faca gratare la stadion, prin introducerea unor taxe celor care vor sa traiasca sanatos, prin alergare? Felicitari, doamna!

bogdan
5 iulie 2017
foarte bine le face, era o debandada pe stadion

Am fost unul din suporterii Farului care a muncit aproape in fiecare zi la curatirea tribunelor si am observat ca veneau foarte multe persoane pe pista sau pe gazon pt tot felul de activitati, dar nici unul timp de 2 saptamani nu a venit in tribuna sa dea cu o matura sau sa rupa buruienile. Ma bucur ca cineva ii pune la respect pe acesti "sportivi amatori" pt ca in timp ce noi faceam curatenie unii din ei ne luau si la misto

Alergator amator
5 iulie 2017
False probleme

Nu se intelege un lucru: din cauza catorva oameni, care posibil sa fi avut un comportament nepotrivit, dar care sunt exceptii, au de suferit multi altii care chiar vin pentru miscare si atat. Taxa atat de mare este nejustificata !!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5253 secunde