Sâmbătă, la Casa de Cultură din Constanța

Traian Petcu își lansează cartea despre istoria sportului constănțean

408
1

Articole de la același autor

Luna noiembrie îi oferă profesorului Traian Petcu prilej de dublă bucurie. Pentru titlul de campion al Crosului Unirii de la

Alba Iulia și - mai ales! - pentru un mare vis împlinit: acela de a-și lansa cartea despre istoria sportului constănțean.

Sâmbătă, 29 noiembrie, de la ora 11.00, la sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, va avea loc festivitatea de lansare a cărții "Sportul constănțean, file de istorie", avându-l drept autor pe profesorul Traian Petcu.

"Este un vis mai vechi de-al meu, acela de a realiza o carte despre începuturile sportului în acest colț de țară, dintre Dunăre și Marea Neagră. Am strâns o viață întreagă date, informații, fotografii, pe care le-am inclus acum în această lucrare. Este o mare bucurie pentru mine să pot lăsa în urmă această carte. Tânăra generație are dreptul să știe ce s-a întâmplat în Dobrogea, din punct de vedere sportiv, în urmă cu o sută de ani", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Traian Petcu.

Cartea cuprinde câteva capitole extrem de interesante: "Exercițiul fizic în antichitate", "Apariția în Dobrogea a ramurilor sportive", "Asociațiile sportive și cluburile înființare la Constanța în anii 1918-1924". Veți regăsi în paginile sale informații despre concursurile de hipism din secolul trecut, despre începuturile tirului, gimnasticii, tenisului de câmp, natației și boxului la Constanța, precum și o impresionantă galerie foto, imagini rarisime, adevărate piese de colecție. Nu în ultimul rând, sunt inserate articole publicate de-a lungul timpului despre Traian Petcu, în ziarul "Cuget Liber".

La eveniment, sunt invitați foști mari sportivi, campioni, antrenori, arbitri, conducători de cluburi, dar toți constănțenii care îl cunosc, îl apreciază și îi acordă respectul cuvenit venerabilului profesor sunt așteptați la festivitatea de lansare de la Casa de Cultură.

Campion la Alba Iulia

Profesorul Traian Petcu s-a clasat pe primul loc la Crosul Unirii, categoria de vârstă +90 de ani, competiție ajunsă la ediția a 46-a, care s-a desfășurat, zilele trecute, la Alba Iulia. Alături de acesta, s-a mai aflat și dr. Veronica Negreanu, tot o reprezentantă a Con-stanței, care a terminat, la rândul său, reuniunea pe prima poziție, secțiunea de vârstă +80 de ani.

"Crosul a fost organizat de DJST Alba, în cinstea Zilei Naționale, 1 Decem-brie. S-a alergat pe distanța a trei kilometri, în jurul Cetății, la start aliniindu-se peste 100 de concurenți - copii, elevi, studenți, veterani - din orașele Blaj, Mediaș, Sighișoara, București, Deva, Lupeni, Simeria, Brașov, Hunedoara, Alba Iulia și Constanța. Ocupanții locurilor de pe podium au fost recompensați cu diplome și medalii, iar toți participanții au primit tricouri", a declarat Traian Petcu. 

Comentează știrea

constantean
27 noiembrie 2014
Pret ?

Cat costa cartea Dlui. Petcu ? Se poate cumpara sambata, la lansare ?

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Unde sunt banii Securității
Pagina a fost generata in 0.5765 secunde