Tenisul de masă românesc are viitor! Rămânem în elita mondială

346
Tenisul de masă românesc are viitor! Rămânem în elita mondială - tenisdemasa-1481303305.jpg

Articole de la același autor

Vineri, lotul național de juniori al României a revenit în țară după ce a evoluat admirabil la Campionatele Mondiale de juniori, pe echipe și individual, ce a avut loc în perioada 30 no-iembrie - 7 decembrie, la Cape Town (Africa de Sud).

Eroina delegației tricolore a fost sportiva Adina Diaconu (17 ani) legitimată la LPS Slatina și ACS Dumbrăvița, care a reușit să cucerească medalia de aur în proba de dublu, alături de Andreea Dragoman, după ce le-au învins în finală pe japonezele Hina Hayata și Miyu Kato, scor 4-2 (11-7, 11-8, 11-6, 5-11, 9-11, 11-9). Sportiva originară din Slatina a evoluat foarte bine și în proba de simplu, acolo unde a fost eliminată în semifinale, dar a obținut bronzul.

Printre cei șapte sportivi deplasați în Africa de Sud se numără și constănțeanul Cristian Pletea, de la LPS "Nicolae Rotaru", încurajat de pe margine de antrenorul de la CS Farul Constanța și al lotului feminin al României, Viorel Filimon. Pentru sportivul în vârstă de

16 ani a fost o experiență extrem de importantă, acesta fiind nevoit să lupte împotriva unor sportivi cu doi ani mai mari, însă s-a descurcat de minune. A reușit sfert de finală la dublu masculin, cu Rareș Șipoș, optimi la dublu mixt, alături de Adina Diaconu și un tur doi în proba de simplu. Proba de simplu a fost câștigată de noua senzație a tenisului de masă mondial, japonezul în vârstă de 13 ani, Tomokazu Harimoto, jucător pe care Cristian Pletea l-a învins în proba pe echipe.

"A fost o performanță extraordinară reușită de fete, însă ne-am fi putut întoarce de acolo cu mai multe medalii. Totul a ținut de nivelul de atenție și de concentrare al fiecărui sportiv. Cu siguranță că s-au învățat multe lucruri importante din această experiență. Suntem singura țară din Europa care am reușit să atingem podiumul de două ori la această competiție mondială", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Viorel Filimon.

Anul 2016 a fost unul reușit pentru tenisul de masă românesc, semn că se muncește cu spor și profesionalism. În afara acestor medalii, la Campionatul European ce a avut loc la Budapesta, constănțeanca Eliza Samara a obținut două medalii, ambele de bronz, în proba de simplu, și în cea de dublu, alături de Daniela Dodean Monteiro, cea care s-a impus la dublu mixt, făcând echipă cu soțul ei. A patra medalie a fost adusă tot la dublu mixt, acolo unde Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs au reușit să câștige tot bronzul. Nu foarte multe federații europene se pot lăuda cu asemenea reușite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3468 secunde