Tenis / Simona Halep - Ekaterina Makarova, 6-3, 6-0, în turul 2 la Doha

117
Tenis / Simona Halep - Ekaterina Makarova, 6-3, 6-0, în turul 2 la Doha - halep-1518640347.jpg

Articole recomandate

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat fără emoții în optimile de finală ale turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 3.113.000 dolari, miercuri, după 6-3, 6-0 cu rusoaica Ekaterina Makarova.


Halep (26 ani), care a revenit astfel cu dreptul după finala pierdută la Australian Open și după ce s-a recuperat în urma problemelor de la gleznă, s-a impus într-o oră și 11 minute în fața unei adversare de 29 de ani, care ocupă locul 36 în ierarhia mondială.


Deși a avut probleme la serviciu, punând în teren prima minge doar în 50 la sută din cazuri, Halep a avut procentaje bune la punctele obținute cu ambele servicii (72%, respectiv 55%).


Halep a început foarte bine și a condus cu 3-0, iar apoi cu 5-1, dar nu a reușit să încheie setul imediat, pierzându-și serviciul, pentru ca Makarova să se apropie la 5-3. Halep a fructificat doar a treia minge de set (6-3), după ce a salvat o minge de break.


Simona a dominat actul secund categoric, după ce a salvat patru mingi de break în ghemul al doilea.


Halep are acum 4-2 cu Makarova în meciurile directe, Simona abandonând la precedenta confruntare, anul trecut, în sferturi la Washington.


Românca și-a asigurat un cec de 33.750 dolari și 105 puncte WTA, iar în turul al treilea o va înfrunta pe letona Anastasija Sevastova (27 ani, 15 WTA), victorioasă cu 6-4, 6-1 în fața japonezei Naomi Osaka. Halep are 5-3 cu baltica în confruntările directe, ultimele patru meciuri încheindu-se cu victoriile sale, în minimum de seturi.


Tot miercuri joacă și celelalte trei românce aflate în turul al doilea, Mihaela Buzărnescu cu letona Jelena Ostapenko, Monica Niculescu împotriva slovacei Magdalena Rybarikova, iar Sorana Cîrstea contra belgiencei Elise Mertens.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9974 secunde